Mačka u prtljagu preletela 5.500 km

Jedna mačka kućni ljubimac koja je greškom ubačena u prtljag njenog vlasnika, na čudesan način je preživela let od Egipta do Engleske dugačak skoro 5.500 kilometara.

Bižu, sedmogodišnja persijska mačka, uskočila je u kofer svoje vlasnice kako bi odremala dok je ona pakovala prtljag koji će nositi sa sobom prilikom posete svojoj sestri u Engleskoj i na aerodromu u Kairu prošla potuno neprimećeno među stotinama kofera i kesa koje su čekale na ukrcavanje u avion.

Kada je nakon šest sati avion iz Kaira sleteo na londonski aerodrom Hitrou, vlasnici mačke je zazvonio telefon, a njen rođak je usplahireno obavestio da mačke nema, što je vrlo neuobičajeno jer Bižu skoro nikada ne napušta kuću. Ona je tada shvatila šta se desilo, pomislila na najgore i bila je sigurna da mačka nije preživela ovaj put.

Ipak, cela avantura za Bižu i njenu vlasnicu završila se na najbolji mogući način, preživela je ovaj dugačak put, a za vlasnicu i njenu sestru je misterija kako je mačka ostala nepovređena zatvorena u koferu, jer se prtljag prilikom ukrcavanja u avion i za vreme leta prilično tumba.

Nakon nekoliko sedmica boravka u gostima kod sestre vlasnica ove persijske mačke se vratila kući, ali je morala Bižu da ostavi u karantinu za mačke u Česterfildu gde maca čeka siguran transport u Egipat ovog leta.

Vlasnik centra za zbrinjavanje životinja je takođe opisao ovaj slučaj kao čisto čudo, a Bižu je trenutno zdrava i srećna maca koja se sunča i igra u drvorištu, ćekajući nestrpljivo trenutak kada će se ponovo vratiti kući.

(Izvor: Telegraf.rs)

Pogledajte još