Šetnja za Đinđića bez Koštunice i Čovića

- Stranke nekadašnje Demokratske opozicije Srbije samo daju logistiku, dok će to biti građanska šetnja posvećena Đinđiću - rekao je Andrić.

On je naveo da su brojne ličnosti iz javnog života, kao i nevladine organizacije koje su podržavale Đinđića najavile učešće u aktivnostima posvećenim nekadašnjem premijeru Srbije.

On je najavio da će šetnja krenuti iz Simine ulice, gde je bilo sedište DOS, a sada je stranačka centrala LDP.

- Na Terazijama će nam se priključiti pristalice DS - dodao je Andrić.
Planirano je da se prvo prošeta do zgrade Vlade Srbije, odnosno do mesta gde je Đinđić ubijen, a posle toga se ide na grob premijera.

Upitan zašto LDP nije pozvao Koštunicu i Čovića, Andrić je naglasio da oni nisu zaslužili da se nađu u toj šetnji.

- Koštunica je radio protiv Đinđićeve vlade. Sve dok se ne rasvetli politička pozadina Zoranovog ubistva, koja sigurno postoji, Koštunici nije mesto u šetnji. Odbio je da ide na sud i izjasni se o okolnostima tog atentata, a neki njegovi bliski ljudi su privođeni u vreme akcije „Sablja” - rekao je Andrić.

Kako „Blic” saznaje u LDP, učešće u šetnji za Zorana od javnih ličnosti već su, između ostalih, najavili: Latinka Perović, Jelisaveta - Seka Sablić, Puriša Đorđević, Borka Pavićević, Jovan Ćirilov, Dragan Velikić, Goran Marković, Boban Skerlić, Lazar Stojanović, Lena Bogdanović, Miloš Vasić, Stevan Filipović, Jelena Bogavac...

U Vladi Srbije još nisu precizirali aktivnosti 12. marta na dan ubistva Đinđića. Pojedini članovi Vlade će, kako navode naši izvori, odati poštu ubijenom premijeru kod spomen-ploče na mestu Đinđićevog ubistva. Zasad nije predviđena neka posebna sednica kabineta Ivice Dačića u znak sećanja na Đinđića.

(Izvor: Blic)

Pogledajte još