LŠ: Juventus i PSŽ očekivano u četvrtfinalu

Juventus je nakon trijumfa u prvom meču (3:0) i večeras srušio ekipu Seltika (2:0) iako je igrao u kombinovanom sastavu. Trener Antonio Konte odmarao je Kjelinija, Lihtštajnera, Vučinića i Đovinka, međutim, kvalitetniji torinski crno-beli su ponovo bili na visini zadatka i zasluženo su se probili među osam najboljih timova ove sezone.

Mnogo teži posao imao je Pari Sen Žermen protiv Valensije (1:1), bez obzira što je prvi meč u gostima dobio sa 2:1. Bez kažnjenog najboljeg igrača Zlatana Ibrahimovića mnogo toga je "škripalo" u redovima ekipe Karla Anćelotija, koji nije uvodio u igru Dejvida Bekama.

Valensija je većim delom susreta bila opasnija i lako je moglo da se dogodi da izbori barem produžetke. Sjajnu šansu u prvom poluvremenu propustio je Soldado, ali je Žonas ipak krunisao dobru igru vodećim golom u 55. minutu.

Činilo sa da bi španski predstavnik mogao do podviga, međutim, veliku grešku protivničke odbrane iskoristio je Laveci i deset minuta kasnije doneo domaćinu izjednačenje, što je bilo dovoljno za ipak zaslužen prolaz u četvrtfinale.

Juventus - Seltik 2:0 (Matri 24, Kvaljarela 65) Pari Sen Žermen - Valensija 1:1 (Laveci 66 - Žonas 55)

U preostalim revanšima osmine finala 12. marta igraju Šalke - Galatasaraj (prvi meč 1:1) i Barselona - Milan (0:2), a 13. marta Bajern Minhen - Arsenal (3:1) i Malaga - Porto (0:1).

Pogledajte još