Đukanović: Ne može biti vlast u Crnoj Gori onaj ko peva himnu "Bože pravde"

Đukanović je na završnom predizbornom skupu DPS, uoči ponovljenih lokalnih izbora u Nikšiću, koji će biti održani u subotu, 9. marta, kazao da gradonačelnik Nikšića ne može biti "polupismeni kvazi sindikalac", posle uglednih ljudi koji su nakon Drugog svetskog rata bili gradonačelnici te opštine.

To je bila aluzija na kandidata opozicionog Demokratrskog fronta (DF), bivšeg sindikalca Željezare Janka Vučinića.

Đukanović je rekao da su neki od predstavnika DF priznali da su na konstitutivnoj sednici Skupštine opštine Nikšić, posle oktobarskih izbora 2012. godine "u sebi" pevali himnu Srbije Bože pravde.

Takvi koji, prema rečima Đukanovića, pevaju tuđu himnu, a ne svoje države, ne zaslužuju poverenje građana.

Lider DPS je kazao da je njegova partija naučila lekciju iz lokalnih izbora u oktobru i da će posle novih izbora biti bolja u vršenju vlasti.

Đukanović je funkcionere DF, u kojoj su Nova srpska demokratija i Pokret za promene, a sa kojima se o formiranju lokalne vlasti u Nikšiću, prošle jeseni, dogovarala i stranka Pozitivna Crna Gora, "politički diletanti i avantursiti".

Na lokalnim izborima u Nikšiću DF, Pozitivna Crna Gora i Socijalističfka narodna partija osvojili su 21 odborničko mesto, a koalicija DPS, Socijaldemokratske i Liberalne partije 20 odborničkih mesta.

Opozicija, međutim, nije uspela da se dogovori o formiranju lokalne vlasti, pa su novi izbori zakazani za 9. mart.

(Izvor: Blic)

Pogledajte još