Zvezda traži od Lorbeka da vidi sporazum sa Evroligom

"Neusklađenost propozicija ABA lige sa propisima ECA oko prohodnosti u Evroligu...izazvali su veliku pometnju među klubovima i doveli do presedana kakav nije zabeležen u ozbiljnim košarkaškim organizacijama...da četiri kola pre kraja... nismo znali za šta smo se borili", navodi se u saopštenju Crvene zvezde.

Klubovi Jadranske lige do prošlog meseca su verovali da će u Evroligu ići šampion i tim sa najboljim plasmanom na tabeli, da bi se krajem februara objavilo da samo završni turnir odlučuje o plasmanu u elitno evropsko klupsko takmičenje. Čelnici Evrolige napravili su ustupak za Jadransku ligu, ali samo za tekuću sezonu.

"U nameri da i ovog puta klubovi ne ostanu u zabludi, od Radovana Lorbeka je zatraženo da u najkraćem vremenskom roku svim klubovima dostavi pomenuti sporazum...kako bi na delu mogli da se vide svi detalji tog sporazuma", navodi se u Zvezdinom saopštenju.

Uprava beogradskog kluba pojasnila je da tako želi da se lično uveri u sadržaj sporazuma koji su potpisali prvi čovek Evrolige Đordi Bertomeu i Lorbek.

"Osnovni razlog ovakvog zahteva je želja da se ne ponovi slična situacija sa pogrešnim tumačenjem propozicija...Namera nam je da se lično uverimo u sve ono što u sporazumu piše i sve to uporedimo sa saopštenjem koje je objavljeno na zvaničnom sajtu Evrolige, kako ne bismo ponovo došli u neprijatnu situaciju. Posle svega što se desilo, ne želimo da se bavimo tumačenjem već da direktno imamo uvid u sve činjenice", navela je uprava Zvezde.

Beta

Pogledajte još