Partizan ubedljiv protiv Hemofarma u plej ofu

BEOGRAD, 30. aprila 2009. (Beta) - Košarkaši Partizana pobedili su u Beogradu vršački Hemofarm sa 62:37 (18:6, 21:12, 13:7, 9:12), u prvoj polufinalnoj utakmici plej ofa.

U Partizanu Novica Veličković postigao je 12, a Aleksandar Rašić 11 poena, dok je u timu Hemofarma najefikasniji bio Milan Mačvan sa sedam poena.

Narednu utakmicu Partizan i Hemofarm igraće u Vršcu 2. maja. U drugom polufinalu sutra će se sastati FMP i Crvena zvezda. U finale će se plasirati ekipe koje prve zabeleže tri pobede.

Sedmostruki uzastopni šampion Srbije potpuno je večeras dominirao pred 2.560 gledalaca. Partizan je u prvoj četvrtini poveo sa 17:2 i tada je već nagovešteno kakav će biti ishod meča. Hemofarm je do poluvremena postigao samo 18 poena, a "crno-beli" nisu popuštali u odbrani čak ni kada je razlika prešla 30 poena.

Trener Partizana Duško Vujošević rekao je posle meča da je zadovoljan igrom, ali je istakao da je Hemofarm večeras odigrao ispod svog nivoa i da ne treba očekivati laku pobedu u Vršcu u subotu.


"Zadovoljan sam, naravno, ali ovo nije pravi prikaz Hemofarma. To je ista ekipa koja je nedavno u Torinu pobedila Dinamo. Ne treba ni da se stvara slika da lako i prirodno pobeđujemo. Ovo je izgledalo lako jer niko nije mislio da je lako i svi smo imali dozu straha i napetosti zbog prve plej-of utakmice, koju smo pretvorili u nešto pozitivno", rekao je Vujošević.


"Od sutra ujutru razmišljamo o Vršcu. Veliki je uspeh što smo dominirali protiv ovakvog protivnika i ne treba zaboraviti njihovu pravu snagu. Očekujem jaku reakciju Hemofarma, ali mi tamo idemo da pobedimo", rekao je trener Partizana.

Trener Hemofarma Stevan Karadžić rekao je da je zadovoljan odbranom svog tima, ali da napad nije funkcionisao kako treba.

"Potpuno zaslužena pobeda Partizana. Naišli smo na protivnika koji igra odbranu na evroligaškom nivou. Nismo mogli da otvorimo napade. U odbrani zaista nemam šta da zamerim svojim igračima, spustili smo ih na malo poena, naročito u drugom poluvremenu, ali u napadu nismo imali nijednog raspoloženog igrača, a kad je tako, nemate čemu da se nadate, pogotovo protiv Partizana", rekao je Karadžić.


"Iskoristićemo ovaj dan i po da se spremimo što bolje i da probamo da pred našim navijačima pobedimo. Očekujem pozitivnu reakciju tima, jer ovaj poraz boli", kazao je trener Hemofarma.


Partizan – Hemofarm Štada 62:37 (18:6, 21:12, 13:7, 10:12)

Partizan: Tepić 7, Riznić, Milošević, Rašić 11, Tripković 5, Veličković 12, Lasme 6, Aleksić, Vitkovac 1, Božić 2, Veseli 8, Vraneš 10

Hemofarm Štada: Pavković, Despotović, Joksimović, Božović 5, Marković 3, Savović 5, Krstović 4, Mačvan 7, Borisov 2, Marjanović 6, Bader, Vukosavljević 5

Pogledajte još