Igor Štimac: Srbi imaju puno talenta!

"Među Srbima neću nikoga naglašavati. Dobra su ekipa, odlučili su se na pravac stvaranja za sutra, a to je težak put. Imaju puno talenta, ali i iskustva i treba ih silno respektovati i na jedan respektabilan način dočekati utakmicu", rekao je Štimac.

On je dodao da su obe utakmice izuzetno važne i da će biti posebno važno prepoznati "pražnjenje" igrača posle meča sa Srbijom, bez obzira na rezultat.

"Čekaju nas dva poluvremena - Srbija i Vels. Na nama je da prepoznamo pražnjenje igrača uoč Velsa, jer Srbija donosi velike tenzije. Utakmica uzima najmanje energije, više uzima sve ono oko utakmice. Mi moramo da osvežimo ekipu, kroz trening i psihološki", poručio je Štimac.

Njegov prvi asistent Alen Bokšić, koji je igrao u meču dve selekcije 1999. godine, kada je tadašnja Jugoslavija izborila remi 2:2 i plasirala se na prvenstvo Evrope, istakao je da je došlo vreme za revanš.

"Ovakve utakmice čekaju se i pamte se godinama. Kada smo igrali 2:2 u Zagrebu pamtimo po loššem, ali sada imamo priliku za revanš. Imamo odličan tim, pun stadion i favoriti smo. Igrači doživljavaju utakmicu kao istorijsku, zbog istorije, imena protivnika i našeg prestiža. Jedino što nam nedostaje je jedno 45-50.000 ulaznica", istakao je Bokšić.

(Tanjug)

Pogledajte još