Sramota: Siromašnima delili hranu kojoj je istekao rok trajanja

Socijalno ugroženi stanovnici dobijali su tegle kiselih krastavaca i konzerve cvekle, koje su proizvedene u Vojvodini, a koje je republički Komesarijat za izbeglice dobio od Republičke direkcije za imovinu i korisnicima podelio preko lokalnog Crvenog krsta i udruženja penzionera.

"Preko lokalnog Crvenog krsta sam dobila četiri tegle kiselih krastavaca i jedno pakovanje cvekle, na kojima je jasno pisalo da je rok istekao pre osam, odnosno pet meseci. Zahvalna sam na dosadašnjoj pomoći, ali nije normalno da nam dele hranu čiji je rok istekao samo zato što smo siromašni. Ipak smo ljudi", izjavila je za "Kurir" meštanka Iriga.

U Komesarijatu za izbeglice potvrdili da je ljudima deljena hrana kojoj je istekao rok trajanja, napominjući da su svi proizvodi bezbedni za upotrebu.

"Zimnici je istekao rok trajanja i tu nema ništa sporno. Pre distribucije opštinama, hrana je poslata na analizu u Zavod za javno zdravlje Subotice. Tamo je utvrđeno da su namirnice potpuno bezbedne, iako im je rok istekao. Rezultate analize prosledili smo svim centrima kako bismo objasnili korisnicima o čemu je reč", rečeno je u Komesarijatu za izbeglice

Koordinator komesarijata za izbeglice u Irigu Milorad Vlahović dodao je da su korisnici humanitarne pomoći bili upoznati sa činjenicom da je hrani istekao rok.

(Izvor: Kurir)

Pogledajte još