Čovek "navučen" na Barbike: Ima 2.000 Barbika i 1.000 Kenova u kolekciji (VIDEO)

Kolekcionar popularnih lutaka Barbika (Barbie) Stenli Kolorajt ima četrdeset godina i za većinu neobičan hobi. On je jednostavno lud za Barbikama i prosto ne može da prestane da povećava svoju kolekciju koja danas broji čak 2.000 Barbika i 1.000 Kenova smeštenih u četiri sobe.

- Počeo sam sa samo jednom lutkom, a onda je moja kolekcija rasla i rasla. Barbika nije samo igračka za decu, ona je takođe i za odrasle kolekcionare. Jednostavno ne mogu da prestanem da ih skupljam. To je prosto kao narkomanija, ne mogu da prestanem - objašnjava Stenli svoju "zavisnost od Barbika".

Stenli sam sebe nazivao Barbie Manom (Barbika čovekom), jer je njegova opsesija ovim "mini ženama idealnih proporcija i savršenog lica" počela pre skoro 20 godina. Od tada do danas on je godišnje trošio 30.000 dolara kako bi dopunjavao svoju kolekciju. Znači, Stenlija je do sada njegov hobi, odnosno, kako on to naziva, zavisnost koštala više od pola miliona dolara.

Srećom, Stenli, očigledno, nije siromašan. Ima sedmosobnu kuću na Floridi koja je sada zapravo hram za Barbike kojih čak ima i u kupatilu.

Pored "običnih" Barbika, on poseduje i vrlo retke primerke od kojih neke koštaju i do 1.000 dolara. Njegove miljenice su obučene u dizajniranu odeću, uključujući i onu koju je dizajnirao čuveni Oskar de la Renta. Takođe, Stenlijeve Barbike mogu i da se "provozaju" kada su "raspoložene", jer im je on obezbedio i motore, pa čak i avion.

Pogledajte još