Džentlmeni su ponovo u modi: 1000 ruža za Beograđanke!

Svi smo iščekivali taj dan, kada bi se naše majke, bake, učiteljice i sve bitne žene široko osmehnule uz čuveno "hvala, nije trebalo". Međutim, čuvale su te naše znake pažnje godinama.

U međuvremenu, 8.mart je postao još jedan od klišeiranih praznika, uz nezaobilazne opaske "hvala, ja ne slavim", "ženi svaki dan treba da bude praznik, a ne samo 8.mart", pa do onih o ravnopravnosti i feminizmu. Takođe smo zaboravili kako je došlo do toga da se ovaj dan slavi.

(old_image)

S tim u vezi, prvi srpski portal Nadlanu.com odlučio je da priredi svojevrsno iznenađenje beogradskim damama. Marko, Andrija i Nikola izašli su na ulice sa pregrštom ruža u rukama, i krenuli u akciju.
-Dobar dan, srećan 8.mart!

Isprva su nailazili na zaprepašćene izraze lica, koji bi ubrzo bili zamenjeni širokim osmehom.

(old_image)

Obišli su širi krug centra, i uz pratnju kamermana i fotografa, podelili 1000 ruža beogradskim damama svih starosnih dobi.

Dijapazon emocija sa kojima su se susretali, teško je opisati:
-Gde su nestali svi ti kavaljeri, muškarčine i šmekeri
- pita se Nikola i nastavlja - prva njihova reakcija bila je neverica da neko u Srbiji nekome nešto poklanja, tek tako. Nekim damama smo morali podrobnije da objašnjavamo da nije nikakva prevara po sredi, već da portal Nadlanu.com želi da ih obraduje povodom današnjeg praznika.

(old_image)


Sva trojica ističu da su žene na ulicama, danas bile posebno lepe i doterane. I gotovo sve bez nekog znaka pažnje u rukama, kako je nekada bio običaj.

Samim tim je jedan nenadani crveni cvet sa zlatnom trakom i čestitkom bio toliko iznenađenje.
-Bilo je i suza. Jedna bakica je zaplakala i rekla "Hvala što mi vraćate duh mladosti".
Dame su uglavnom šetale same ili sa drugaricama. Pojedine su bile sa svojim jačim polovinama od kojih smo dobijali komentare tipa "neka hvala, ne voli ona cveće". A žena kao svaka žena-naravno da voli. Ako ne cveće, onda barem taj znak pažnje, završava Nikola.

(old_image)

Ruže su obradovale i mlađe dame.
-Isprva šok, kako sad to, potom osmeh, a zatim, kad bi videle da je i fotograf tu, usledilo bi "možete li ponovo da nas slikate"-dodaje Marko kroz osmeh.
Nisu samo obične prolaznice dobile cvet.

-Radnice u pekari i parfimeriji, devojka koja prodaje kokice, grupa malih devojčica...sve smo želeli da ih obradujemo i uspeli smo - kaže Andrija za kraj i dodaje - preumorni smo, ipak 1000 ruža nije malo. Međutim, posle onoliko emocija, ne bi nam bilo teško ni da podelimo još toliko.

Foto galerije možete pogledati ovde:

Galerija 1
Galerija 2
Album na FB

Pogledajte još