Reketiranje zatvara mostarski Mekdonalds: Sanitarci ih optužuju za bakterije u salati

-Državnim istražnim organima uputili smo sve dokumente u kojima se od Mekdonaldsa traži novac, kako bi prestale ucene i kontinuirani napadi na naš rad u tom gradu. Zbog interesa istrage detalje ne mogu da odam. Svakodnevno primamo pretnje, ali nećemo pristati na reketiranje, ulazak u mrežu korupcije niti političke igre, čak i pod cenu zatvaranja našeg restorana – prenosi “Dnevni avaz” izjavu Adija Hadžiarapovića, direktor marketinga i komunikacija firme “Gliese 581g DL McDonald's”.

Osim toga, Hadžiarapović tvrdi da je pritisak kulminirao insistiranjem sanitarne inspektorke Branke Kordić-Udovičić da se poštuje Pravilnik o mikrobiološkim standardima iz Narodnog lista "HRHB 22/95":

-Ovlaštena laboratorija Zavoda za javno zdravstvo HNK se poziva, kao i u ostalim kantonima, na standarde BiH iz “Službenog lista RBiH” broj 2/92 i nikad nije postojao problem s ispravnošću proizvoda, ne samo u Mostaru već ni u Sarajevu i Tuzli. Nakon što je inspektorka Kordić-Udovičić, u januaru kontrolisala tri puta u samo šest dana naš rad, što je nezapamćeno, te kad ništa sporno nije pronađeno, odjedanput, u martu dobijamo sporan nalaz iz Službe za zdravstvenu ekologiju u Mostaru i stav da se primenjuju pravilnici “HRHB” - kaže Hadžiarapović za “Dnevni avaz”.

On je odbacio navode o postojanju bakterija u salati (za što su okrivljeni), ali i drugim proizvodima, te naveo da za to postoje svi potrebni dokumenti i dodao:

-Podržavamo rad svih inspekcija, ali nemoguće je raditi pod ovim uslovima, ucenama i nepoznanicom ko je nadležan da vas kontroliše i izdaje različite nalaze te potom javno širi laži bez odgovornosti.

U mostarskom Mekdonaldsu stalan posao ima 45 osoba.

Izvor: Dnevni avaz

Pogledajte još