Vermez: Čeka nas pravi derbi u Jagodini

"Ovo je veoma važna utakmica za nas,Jagodina je jedan od najorganizovanijih i najdisciplinovanijih ekipa u ligi i u njihovoj igri vidi se ruka trenera", rekao je Vermezović na konferenciji za novinare na stadionu u Humskoj.

On je podsetio da je u prvom delu sezone Partizan izuzetno teško na svom terenu došao do pobede nad Jagodinom.

"Ne verujem da će Jagodina menjati sistem igre i ne verujem njihovom treneru Simi Kruniću da će, kako je najavio, biti zadovoljan osvajanjem jednog boda. Jagodina se sigurno neće braniti. Teško je naći nešto loše u njihovoj igri, ali mi smo Partizan i uglavnom uspevamo da pronađemo šupljine u protivničkim odbranama", poručio je Vermezović.

On je najavio da će se u tim vratiti desni bek Aleksandar Miljković posle dva meča suspenzije, kao i Milan Smiljanić, koji je takođe paiuzirao zbog žutih kartona.

"Trenutna bodovna razlika u odnosu na glavnog konkurenta sigurno u podsvesti igrača stvara osećaj da mogu da igraju sa manje straha od greške. Ipak, neću da dozvolim nikakvo opuštanje u ekipi, jer smo svi svesni da još ništa nije gotovo", istakao je Vermezović.

Strateg Partizana najavio je da će u konkurenciji za tim protiv Jagodine biti i mladi Nikola Ninković koji je u prethodnom periodu imao dosta problema sa disciplinom. Poslednji u nizu bio je na prijateljskoj utakmici sa Zemunom, kada se sukobio sa protivničkim igračem.

"Malo mi smetaju ti bombastični naslovi po medijima, jer ja zaista nisam video da je Ninković, kako su mnogi objavili, jurio protivnika po terenu. Jednostavno, Ninković nije dao na sebe, pa nećemo valjda od igrača da pravimo devojčice... Najvažnije je da je Ninković sam shvatio na koji način može da se vrati u tim. To je rad, a ne čitanje novina i tapšanje po ramenu od ljudi koji mu ne misle dobro", zaključio je Vermezović.

Utakmica 18. kola Superlige između Jagodine i Partizana igra se sutra od 19 sati na stadionu u Jagodini.

(Tanjug)

Pogledajte još