Rasprava na Internetu: Srbin i Hrvatica se ljube ogrnuti u zastave svojih država

Na foto-servisu "Imgur" pojavila se fotografija na kojoj se ljubi mladi par, mladić ogrnut u srpsku i devojka u hrvatsku zastavu, a prenosi portal "24 sata".

Korisnik koji je fotografiju objavio opisao je i okolnosti pod kojima je nastala:

"Koledž 'United World' u Mostaru okuplja više od 40 različitih nacionalnosti. Smešten u gradu koji je još uvek podeljen ratom u ljudskoj svesti, on je postao simbol nove generacije balkanskih naroda. Ove godine se održava Kulturna parada kako bi se obeležila 50. godišnjica pokreta 'United World'. Svi smo ponosno nosili svoje zastave ulicama i na bošnjačkoj i na hrvatskoj strani grada. Moj prijatelj Srbin se držao za ruku sa svojom devojkom Hrvaticom. Kada je jedna starica nju pitala kako može da hoda pored Srbina, ona ga je poljubila. Tada sam napravio sliku. To nije ništa posebno, samo jedan par koji iskazuje ljubav, ali za nas ovde u Mostaru to je dokaz da nove generacije nisu spremne da nastave s ratom u svestima", napisao je autor fotografije.

Ovde možete pogledati ceo post koji je objavio autor fotografije.

Na zagrebačkom portalu Index.hr pojavio se veliki broj komentara, a došlo je i do očekivane rasprave između onih kojima se fotografija dopada jer promoviše pomirenje i onih koji ne prelaze lako preko međusobnih razlika.

"Predivna slika. Tako treba, dosta je mržnje!", napisao je posetilac pod imenom "zlocestiTulipan". "Ma ništa od 3. Yuge, drugovi... Ne ponovilo se to zlo", napisao je "Payback1991".

(Izvor: 24sata.rs)

Pogledajte još

Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti postavljena.