Denis & Denis u Mikseru kraj Save: Sve su luke, samo je Perazić Marina!

Neko će reći „Da, ali Davor Tolja je sve to napisao“, i sama Marina je u jednom trenutku rekla da je lako biti dobra pevačica kada imaš dobre pesme, međutim, njena energija, šarm, glas koji je besprekorno očuvala, pa, što ne reći, i seksepil koji ne zna za krštenicu – to je ono što je nosilo beogradski, a nema sumnje i sve ostale koncerte na turneji. Čak i kad je uzimala predah, ili nije bila sigurna koja je pesma na redu, činila je to spontano, iskreno, ne pretvarajući se i ne prikrivajući bilo šta.

Mikser nije bio prepun, ali je oko 600 ljudi, zajedno sa mnogočlanim bendom, dizalo atmosferu od uvodne „Noć“. Marina se, odmah nakon nje, prvi put povukla, i prepustila glavnu ulogu Ediju Kraljiću („Bengalski tigar“), trećem bitnom čoveku iz slavne faze benda. Periodi kada je Marina napuštala binu jesu predstavljali „rupe“ u koncertu – znatno manje, doduše, kad je Edi (koji „lepo stari“, neko je primetio) preuzimao glavnu ulogu, jer i pesme poput „Budi tu“, „Bio sam dijete“ pamtimo iz bivše Juge, međutim, Rubi Montanari Knez, pevačica sa kojom Tolja sarađuje u poslednje vreme, nije u većoj meri privukla pažnju beogradske publike. Nek' je ona i mlada i atraktivna – džabe. Nije Marina.

„Dio refrena“ bio je znak da se stvar zakuvava, usledila je zgodna parafraza Dada Topića „Celi život čekam priliku da pevam u Beogradu elektro-pop“ kao uvod u „Južni ritam“, pesmu sa Marininog drugog solo albuma spremljenu specijalno („a moj Beograd sav je tužan i siv“) za ovo veče. Nizale su se, u najboljem elektro-pop maniru i uz svirku besprekorno uvežbanog benda, „Telefon“, „Tek je sedam sati“, „28 minuta do 5“, „Doba noćnih kiša“...

Esencija najpoznatijeg je, naravno, sačuvana za finiš. „Voli me još ovu noć“ jeste balada, ali je u Mikser donela pravu euforiju čim je bend zasvirao prve taktove, a Marina i Edi zaplesali. Pogledajte ispod na jutjub snimku kako je to izgledalo.

Nastavak – po publiku bespoštedan: „Ja sam lažljiva“, pa mesamovska „Oaza snova“ i onda finiširajući, očekivan tandem top hitova – „Soba 23“ i „Program tvog kompjutera“. Bis je, zapravo, bio dezert (Marinini solo „Kolačići“ + repriza sobe i kompjutera“), šteta što se nije našlo mesta za još poneki njen solo hit, makar iz osamdesetih, poput, pre svega, „U ritmu me okreni“.

Pogaziti reč nije, u većini slučajeva, za hvalu, međutim, Davor Tolja zaslužuje pohvale za to što je prešao preko onoga što je dugo pričao, da više neće ni progovoriti sa Marinom, jer obeležavanje jubileja nastanka grupe zaista ima smisla samo i jedino sa njom. Za sad – funkcionišu zajedno, zvanično, do kraja leta, međutim, publika je u Beogradu, ali i u svim ostalim gradovima gde su nastupali ovih meseci, jasno poručila:
-Hoćemo još.

Naslovna fotografija: Marina Perazic Official

Pogledajte još