Modna revolucija: Dita Fon Tiz zadivila u prvoj 3D haljini ikada napravljenoj (VIDEO)

Seksi plesačica burleske - Dita Fon Tiz, u čijem performansu smo imali prilike da uživamo u i Beogradu, postavila je nove standarne u svetu mode obukavši zadivljujući 3D haljinu na žurki u "Ace" hotelu u Njujorku.

Spektakularna crna haljina, koja je sve ostavila bez daha, napravljena je 17 3D-print delova izrađenih specijalnom 3D tehnikom, a povezanih sa čak 3.000 spojeva. Kako bi ova revolucionarna haljina bila još više glamurozna, dizajner Majkl Šmit i arhitehta Frensis Bitoni ukrasili su je sa 12.000 Swarovski kristala.

Inspirisani Fibonačijem, kreatori ove haljine su razmišljali i o pokretljivosti dame koja je nosi te su je napravili "fluidnom" od specijalnog najlona koji se transformiše u trodimenzionalnu plastiku pokretljivu poput tekstila.

Dizajner Majkl Šmit objašnjava za "Dezeen" ovu jedinstvenu konstrukciju objašnjava sledećim rečima:

- Fluidnost spojeva je postignuta 3D štampom, sloj po sloj finog puderastog najlona je tretiran u posebnoj zagrejanoj komori na osnovu fajl u "CAD" formatu. Laser je najlon pretvorio u formu posebnim procesom poznatim kao "lasersko sinterovanje". Na ovaj način je materija ugrađen u 3D print što do sada nikada nije urađeno.

Pogledajte još