Napadnute prostorije DS-a u Nišu

Osoba koja je kamenom polomila staklo protrčala je kroz Kopitarevu ulicu, koja se nalazi u strogom centru Niša, sa kapuljačom na glavi i bacio kamen na vrata DS-a uprkos velikom broj prolaznika. Incident je prijavljen policiji koja je izvršila uviđaj, saznaje "Blic".

U DS-u osuđuju ovaj čin ali ga ne dovode direktno u vezu sa sutrašnjim neposrednim izborima za novo rukovodstvo Okružnog odbora ove stranke u Nišu.

- Očigledno da je ovo učinjeno sa namerom, ali bi bilo bi neozbiljno sada nagađati ko je i zbog čega to uradio. Sam način izvršenja mene jako podseća na dva slučaja kada su takođe lomljena stakla na prostojima Demokratske stranke u Nišu. Prvi put je to bilo 1996. godine, u vreme demonstracija za odbranu rezultata lokalnih izbora. Drugi put je pos ličnom scenariju ubačen molotovljev koktel u prostorije DS-a posle petooktobarskih promena. Jedan bačen kamen neće zastrašiti ljude u DS da politički deluju I da iz opozicionog ugla nastave javno da rade svoj posao - izjavio je potpredsednik DS-a Goran Ćirić.

- Danas je 9. mart i godišnjica demonstracija, za tri dana je 10 godina od ubistva premijera Zorana Đinđića, za 17. mart je zakazana programska skupština DS… Neozbiljno je procenjivati zbog čega je neko to uradio, može se na 1.000 načina govoriti o motivima. Incident je prijavljen policiji - rekao je Ćirić.

Ovo je drugi incident za svega dva dana sa lomljenjem stakala na javnim objektima u Nišu. Nepoznati počinilac polomio je 7. marta staklo iznad ulaznih vrata Islam agine džamije u centru Niša.

Izvor: Blic

Pogledajte još