Košarkaši Partizana dobili derbi protiv Igokee

Najefikasniji u pobedničkoj ekipi bio je kapiten Vladimir Lučić sa 13 poena, dok su Đorđe Gagić i Dru Gordon postigli po 11. Igokeu je predvodio Branko Jorović sa 15 poena.

Partizan je tako došao do važne pobede u borbi za završni turnir, pa tako dva kola pre kraja regularnog dela ima 15 pobeda i devet poraza, koliko i Budućnost i Radnički. Igokea je i dalje prva, sa skorom 18/6.

Crno-beli će u sledećem kolu gostovati MZT-u u Skoplju, u poslednjem dočekuje Solnok, dok Igokea igra kod kuće protiv Krke i gostuje Ciboni.

Partizan: Lovernj 6, Milutinov 2, Vesterman 6, Gordić 4, Lučić 13, Milosavljević 7, Bogdanović 5, Gagić 7, Musli, Čakarević, Gordon 11, Bertans 8.

Igokea: Adamović, Dozet 13, Jorović 15, Komatina 1, Gajović, Šulović, Bocka, Brkić 11, Hemonds 6, Joksimović 4, Edvards 9, Štemberger 5.

Partizanu je ovo četvrta utakmica sa Igokeom ove sezone i prva pobeda, pošto je dva puta gubio u pripremnim mečevima i jednom u ligi. Crno-beli su se revanširali i timu iz Aleksandrovca u BiH za najubedljiviji poraz u dosadašnjem delu sezone.

Iskusna i zrela ekipa Igokee nije se uplašila pune i bučne hale Pionir i brzo je stekla vođstvo. Goste iz Aleksandrovca vodili su Korsli Edvards i Marko Brkić. Lider na tabeli kontrolisao je ritam i tempo, a Partizan je jedino uspeo da mu parira u skoku.

Igokea je pred kraj prve četvrtine imala maksimalnih šest poena prednosti, 11:17, što je uspeo da ublaži Davis Bertans pogotkom u poslednjoj sekundi. Crno-beli su se mučili u napadu u poluvremenu, a trener Duško Vujošević je izmenama pokušavao da pronađe igrača koji "ima poene u rukama", ali bez uspeha.

To se promenilo kada se na parketu našla visoka postava, sa Gagićem, Žofrijem Lovernjom, Davisom Bertansom i Nikolom Milutinovim. Ta postava je počela da koristi svoju prednost u skoku, a "proradio" je i šut spolja, tako da je Partizan napravio seriju od 14:3 i da dođe od zaostatka 24:25 do vođstva od 38:28 72 sekunde pre kraja.

Igokea je penalima Milana Dozeta smanjila na 38:30 na kraju prvog poluvremena.

Partizan je nastavio sa agresivnom igrom u skoku i čvrstom odbranom i u trećoj četvrtini, koja je tokom cele sezone bila najslabiji period igre šampiona Srbije. To se večeras nije desilo. Crno-beli su u potpunosti kontrolisali skok, a uspeli su agresivnom odbranom da izvedu iz takta Edvardsa, koji je napravio tehničku grešku grubim faulom nad Leom Vestermanom.

Osim toga, Partizan je počeo da racionalno igra napade, često ih završavajući u poslednjim sekundama.

Partizan je u poslednjih 10 minuta ušao sa 10 poena prednosti, 58:48, a ona je uskoro porasla na maskimalnih 15, 64:49, posle šest postignutih poena Gagića.

Iskusan tim Igokee nije se, međutim, predavao, pa je nešto kasnije napravio seriju od 8:0 i prišao na 68:61. Vesterman je u tim trenucima već imao pet penala, a Nemanja Gordić se nije najbolje snalazio. Meč je praktično rešio Bertans trojkom preko ruke u poslednjoj sekundi napada za 71:61 82 sekunde pre kraja.

Partizan je u preostalom periodu sačuvao prednost i konačno zabeležio trijumf nad Igokeom.

Beta

Pogledajte još