Požarevac: Mladić se ubio lekovima iz drugog pokušaja zbog gladi

Kako saznaje Telegraf, telo nesrećnog mladića Ivana Paunovića (28) čak pet dana je ležalo u bolnici jer nije imao ko da ga preuzme, pošto je živeo sam.

Psihijatar dr Vojin Kuzmanović kaže da je Ivan kod njih dovezen u veoma teškom stanju.

- On je najpre reanimiran, ali je potom, zbog velike količine lekova koje je popio, prebačen na intenzivnu negu, gde je i preminuo – kaže dr Kuzmanović.

Sahranjen je 6. marta na Novom groblju u Požarevcu, a na umrlici nije naveden niko od njegove porodice, već je samo pisalo “njegovi najmiliji”.

Ivanovom boravku u bolnici prethodila je prava drama u dvorištu njegove kuće u Prilepskoj ulici u Požarevcu. Na lice mesta policija je stigla po obaveštenju Hitne pomoći, jer lekari nisu uspeli da priđu očajnom mladiću. Ivan je ležao na krevetu, držeći u rukama dva velika noža i preteći da će ih zariti sebi u stomak ukoliko bilo ko pokuša da mu priđe.

Očajni mladić sve vreme je ponavljao da više ne želi da živi, jer je gladan, nema posao, a i struja mu je isključena zbog dugova. Ovaj nesrećni mladić je od rođenja do 12. godine bio u hraniteljskoj porodici u Miloševcu, nakon čega ga je otac doveo kod sebe u Požarevac. Niko od komšija nije znao da kaže gde se nalazi Ivanov otac niti njegova majka. Bio je prepušten sam sebi, jer niko nije želeo da mu pruži pomoć.

Sličan slučaj u Požarevcu desio se i u avgustu 2010. godine, kada je Dragan Jovanović (44) izašao na ulicu i ubadao se nožem, naočigled komšija i prolaznika. On je bio očajan zbog besparice i jer je živeo sam, pošto ga je supruga napustila i odvela decu sa sobom. Policija je uspela da ga odgovori od samoubistva, nakon čega je prebačen u bolnicu. Međutim, dva meseca kasnije, izvršio je samoubistvo bacivši se u Moravu.

(Izvor: Telegraf)

Pogledajte još