Vučić u "Utisku nedelje": Svetski lobisti neće zaustaviti istragu o Miškoviću

Kurir je pre nekoliko nedelja prvi pisao da je vlasnik „Delte" angažovao američku lobističku kompaniju „Podesta grupa", koja ubeđuje Zapad i diplomate EU da u Srbiji nema pravne države i da ne zaslužujemo datum pregovora!

Gostujući u "Utisku nedelje" na B92 Vučić je naglasio da "Podesta", niti bilo koja lobistička kompanija ne može uticati na srpske tužioce i pravosudni sistem i da će istraga u slučaju Miroslava Miškovića biti nastavljena.

- Imao sam pozive iz inostranstva u kojem su me obavestili da su im se lobisti obratili sa tvrdnjom da su Miškoviću ugrožena prava i da je žrtva politike. Miroslav Mišković je, iz svog ugla, mislio da ne može tamo neki mali Vučić moći da se drzne da krene na čoveka koji ima stotine miliona i milijarde evra - rekao je potpredsednik Vlade i dodao da niko ne može da utiče na rad i normalno funkcionisanje pravosuđa.

Prvi potpredsednik Vlade Srbije i lider SNS Aleksandar Vučić najavio je večeras da će biti smenjenih ministara iz njegove stranke, ali da će biti analiziran i rad ministara iz drugih stranka.

Vučić je u "Utisku nedelje" na B92 rekao da je od formiranja vlade govorio o dve stvari - legitimitetu i prolaznim vremenima u rezultatima rada, te da su iz SNS ponudili rekonstrukciju, jer smatraju da su neki mogli i bolje. 


On je naveo da će biti analiziran rad ministara iz SNS, ali i da to "neće da se odnosi samo na naprednjake, nego i na sve druge".

Vučić je napomenuo da je ovo prvi slučaj u modernoj srpskoj političkoj istoriji da stranka koja je u usponu traži rekonstrukciju i nudi analizu rada svojih ministara. Sa druge strane, prema njegovim rečima, ova vlada jeste bolje radila u svakom pogledu od prethodne, ali ponovio da su neki mogli i bolje.

Vučić je kazao da će o ministrima iz SNS odluku doneti veoma brzo, ali nije mogao da precizira i o kojim ministrima je reč, istakavši da će o tome odluku doneti Glavni odbor naprednjaka.
"Što se naš tiče nemojte da brinete, biće smenjeni ministri", zaključio je Vučić.

(Kurir)

Pogledajte još