Hrvatski fudbaleri će pozdraviti srpsku himnu

"Domaćica" ili napolitanke, vatreni navijači ili nacionalistički provokatori, sjajna forma fudbalera ili stare povrede, samo su neke od tema o kojima se ovih dana raspravlja u Zagrebu.

Ja više volim napolitanke - poručio je hrvatski reprezentativac Josip Šimunić.

Iskusni štoper osvrnuo se i na komentare Siniše Mihajlovića kako će fudbaleri Srbije posle pobede u "Maksimiru" jesti bajadere...

Jeste li sigurni da je mislio na utakmicu sa Hrvatskom?

Atmosfera pred utakmicu godine sve više se zagreva, a za desetak dana sve će ključati. Ponovo su najposećenija mesta prodavnice u kojima se prodaju dresovi, šalovi, kape i sve ostalo sa crveno-belim kvadratićima. Biće na "Maksimiru" svega, od bubnjeva i zviždaljki, do truba i violina, jer se studenti muzičke akademije tako pripremaju za navijanje.

Biće i naboja, tako poznatog na ovim našim prostorima, pa malo ko veruje da će utakmica proći bez prostota i vređanja. Ali, na to da ustaše i četnike prizivaju oni koji se nisu rodili ni u vreme poslednje makljaže na ovim prostorima, kao da smo se već navikli... Kao što smo se na svašta navikli poslednjih dvadesetak godina.

Znate li ko je mene najviše prešao u životu? Moji ljudi, Hrvati! Svaki narod ima dobrih i loših ljudi, šteta što se ovo dogodilo u prošlosti - govori razumno Šimunić i najavljuje da će hrvatski fudbaleri pozdraviti srpsku himnu.

Izvor: Novosti

Pogledajte još