Mladić se obesio i ostavio poruku hrvatskoj Vladi: "Samo za primer drugima"

Policijska uprava sisačko-moslavačka potvrdila je da se radi o samoubistvu vešanjem koje je počinio Dean Dmitrović u noći izmedju petka i subote, preneo je "Jutarnji list".

Dean je pre poruke namenjene Vladi na svom profilu pozdravio sve objavivši kako “odlazi na godišnji”, da bi nedugo nakon toga napisao da mu je dosta “političko-tajkunske ‘elite’”.

Vest o njegovoj smrti preneli su i aktivisti pokreta Okupiraj Hrvatsku kojima se Dean takođe obratio u poslednjoj poruci.

"Dean Dmitrović presudio je sam sebi i okončao svoj mladi život zbog navodnog duga prema državi! Svoj poslednji status na FB-u uputio je nama i time nas na neki način zadužio da se borimo još jače protiv ganksterske i mafijaške zveri kojoj ljudski život ništa ne znači, bio star ili mlad, svejedno...", napisao je ovaj pokret na Fejsbuk stranici.

Kao i svetskom pokretu Okupiraj, trenutni cilj hrvatskog pokreta je borba protiv kapitalističkog sistema i, kako kažu, zalaganje za radikalne društvene promene i uklanjanje neoliberalnih struktura, jer smatraju da se političke stranke za građane zanimju samo pre izbora, a da su sindikati radnike ostavili na cedili.

(Izvor: Jutarnji list, Blic)

Pogledajte još