Duh mrtvih predaka mu naredio: Dečak (8) iz Južne Afrike oženio 61-godišnju ženu

Osmogodišnji Sanele Masilela, učenik iz Južne Afrike, koji je sudbonosna "da" izgovorio 61-godišnjoj Helen Šabangu, kaže da su mu njegovi mrtvi preci naredili da se oženi. Njegova porodica, u strahu od božije odmazde, odmah je ugovorila venčanje sa ženom koja je već u braku i ima petoro dece.

Mlada Helen Šabangu je porodicu Masilela, kako piše "The Daily Mail", koštala je 500 funti, a ceremonija venčanja oko hiljadu funti. Slavlje je ogranizovano za svega dva meseca, a, osmogodišnji mladoženja, je bio odeven u elegantno srebrno odele i nosio je leptir mašnu.

Kao i na svim "normalnim" venčanjima, Sanele je sa Helen razmenio burme, a čak se i popeo na prste kako bi poljubio svoju mladu pred oko stotinu gostiju.

(old_image)

Iako je ovo venčanje šokiralo zajednicu, a nakon teksta u "The Daily Mailu" i veći deo sveta, porodica opravdava ceremoniju tvrdeći da je to bio samo ritual, a ne o pravom venčanju.

- Ovo je prvi put da se nešto poput ovog desi u porodici. Sanele je ime dobio po dedi koji nikada nije imao priliku za "belo venčanje", pa je tražio od Sanelea da to učini. Nemam problema sa tim, jer je to nešto što preci žele i što će ih učiniti srećnim. Sanele je dobro i srećan je zbog ceremonije, jer je to nešto što je i on želeo. Uzbuđen je što se oženio - kaže Saneleova majka Pejšns (46) koja se plašila da ako ne ispune ono što je traženo da bi se nešto loše desilo njihovoj porodici.

Međutim, Sanele i Helen nisu "pravi muž i žena" jer nisu potpisali bračna dokumenta i ne žive zajedno. Nakon ceremonije, oboje su se vratili svojim starim životima. Sanele kaže da će se, kada odraste, zaista oženiti i to ženom svojih godina.

- Sretan sam što sam oženio Helen, ali nastaviću da idem u školu i učim - kaže Sanele koji je, kako tvrdi, zaista želeo da se oženi.

Helen, čija deca imaju između 27 i 37 godina, zadovoljna je ovom svadbom, iako ovom osmogodišnjaku može biti baka.

- Udata sam i imam petoro dece. Ali, znam da je ovo nešto što preci žele i sada su srećni. To je ritual. Sada smo se samo igrali, mada je ovo znak da će se on jednoga dana zaista oženiti - kaže Helen za "The Daily Mail".

Pogledajte još