LŠ: Šalke čeka Galatu na krilima derbija

U prvom meču u Istanbulu bilo je 1:1, ali je tim iz Gelzenkirhena već zabeležio najdražu pobedu u sezoni, 2:1 nad Borusijom Dortmund u Bundesligi u derbiju Rura. Šalke će, doduše, biti oslabljen za Klas-Jana Huntelara, koji je u subotnjem meču povredio koleno.

Šalkeu je ovo bila treća uzastopna pobeda u Bundesligi, ali i druga ove sezone nad omraženim komšijom.

"Pobeda u derbiju je melem za dušu", rekao je sportski director Šalkea Horst Helt.

Šalke je bio drugi u Bundesligi, ali je onda pao. Klub je otpustio Huba Stivensa i zaposlio ne baš iskusnog Jensa Kelera, koji je imao promenljiv početak na trenerskoj klupi. Šalke je bez poraza kod kuće u Ligi šampiona ove sezone, a nikada nije ispadao od turskih timova u evropskim takmičenjima.

"U dobroj smo poziciji pred revanš, ali nerešeno iz Istanbula će vredeti nešto samo ako dođemo do četvrtfinala. Ali, momci su dokazali da su bolji tim", rekao je Keler.

Šalke će biti i bez neumornog veziste Džermejna Džonsa, koji je u prvom meču postigao izjednačujući gol, ali je i dobio karton i nema pravo nastupa u revanšu.

Galatasaraj ove sezone ima dve pobede u gostima u Ligi šampiona, a u četvrtfinalu je poslednji put igrao 2001. godine.

Jedan od aduta šampiona turske biće napadač Didije Drogba, koji je danas napunio 35 godina, ima lepe uspomene iz Nemačke, gde je prošle sezone doneo trijumf Čelsiju protiv Bajern Minhena.

Beta

Pogledajte još