Člana UO EPS-a krive da nije prijavio 30 stanova

U vanrednom izveštaju o imovini i prihodima koje su javni funkcioneri imali obavezu da dostave Agenciji za borbu protiv korupcije do 31. januara, Živojin Vuletić naveo je da u vlasništvu ima kuću od 200 i garažu od 20 kvadrata koje je dobio u nasledstvo.

Osim toga, on je prijavio i dva stana od po 70 kvadrata, kao i pet lokala čija ukupna površina prelazi 200 kvadrata. Od prihoda u izveštaju je naveden iznos od 37.000 dinara koje Vuletić prima kao član UO EPS-a gde je imenovan 2009.

Agencija je nakon provera ustanovila da to ipak nije sve i da Vuletić poseduje mnogo više, zbog čega je i podnela krivičnu prijavu.

Živojin Vuletić, koji već 26 godina radi kao advokat u Šapcu, tvrdi da je Agenciji dostavio validne podatke, kao i da krivičnoj prijavi još nije obavešten.

"Prijavio sam svu svoju imovinu, a sve što su našli da nisam a vodi se na moje ime slobodno nek poklone državi", kaže Vuletić.

On kaže da je Agencija od njega tražila podatke i objašnjenje pre sedam, osam meseci jer su u katastarskim knjigama pronašli da se tridesetak stanova vodi na njegovo ime i da je on dostavio svu dokumentaciju.

"Ja sam se do 2009. sa partnerima bavio izgradnjom stanova i jedan broj nekretnina je bio upisan u zemljišne knjige na moje ime. Kada se stan proda, mi državi plaćamo porez na kapitalnu dobit, a kupac na prenos apsolutnih prava. Problem je što vlasnici nisu u međuvremenu stanove uknjižili na svoje ime u katastru, pa se ja i dalje vodim kao vlasnik", objašnjava Vuletić.

(Izvor: Blic)

Pogledajte još