Rešeno: Viber ostaje besplatan, WhatsApp se plaća

Aplikacije Viber i WhatsApp, koje su dosad omogućavale besplatne razgovore i SMS poruke, a nisu više dostupne za građane Srbije na Play Storeu, i dalje se mogu instalirati i koristiti direktnom instalacijom preko veb-stranica aplikacija.

To je izazvalo polemiku da će dve omiljene aplikacije početi da se naplaćuju. Međutim, prema navodima sa sajta Vibera, ta aplikacija će nastaviti da bude besplatna, dok WhatsApp navodi da se aplikacija nakon prve godine plaća dolar godišnje.

Iako su nedostupne u Srbiji, obe aplikacije mogu da se skinu sa svojih zvaničnih sajtova www.whatsapp.com i www.viber.com pomoću računara u obliku .apk fajla, koji onda preko USB kabla ili blututa može da se prebaci na telefon. Pre instalacije potrebno je podesiti opcije u telefonu kako bi mogle da se instaliraju i aplikacije čiji je izvor nepoznat.

Postoji još jedna opcija koja omogućava instalaciju Vibera i WhatsAppa. Naime, sa Play Storea se skine aplikacija HotspotShield, koja omogućava povezivanje direktno preko telefona na američku Play Store, odakle se dalje može preuzeti bez komplikacija.

(Kurir)

Pogledajte još