Policija strahuje od pobune Žandarmerije?

Visoki funkcioner MUP-a za ovaj list upozorava da situacija u vezi sa istragom sumnjivih poslova komandatna Žandarmerije generala Bratislava Dikića, njegovog brata Dragana i njihovih najbližih saradnika polako izmiče kontroli.

"Sada kada su objavljeni detaljni iz istrage...država mora da reaguje odlučno. Svako otezanje može da nas uvuče u veliki problem", navodi on.

Izvor smatra ja daje Bratislav Dikić spreman na sve, pa čak i na pobunu.

"Direktor policije Milorad Veljović je pre više od godinu dana od Dačića pismeno zatražio smenu Dikića. Dačić je to tada, iz nama nepoznatih razloga ignorisao, a Dikić je ostao na funkciji i pomislio da je nedodirljiv", ističe izvor lista.

U Direkciji policije nisu želeli da komentarišu ova saznanja, dok je sa druge strane premijer Srbije juče izjavio da nije znao da je protiv komadanta Žandarmerije Bratislava Dikića pokrenuta istraga.

"Ne želim da se mešam u rad policije, to je pitanje za direktora policije. Nisam informisan da postoji istraga, ali sve što se radi radi se u okviru zakona i institucija", rekao je Dačić na konferenciji za novinare u Vladi.

Pripadnici Sektora unutrašnje kontrole MUP-a Srbije vode istragu protiv nekoliko pripadnika Žandarmerije, među kojima je i komandant Bratislav Dikić, zbog sumnje da su umešani u kriminalne radnje, prenela je beogradska štampa pozivajući se na neimenovane izvore.

Kako pišu mediji, reč je o sumnjama da su počinjena teška krivična dela, poput reketiranja, ucenjivanja, zelenašenja, neovlašćenog prisluškivanja, pa čak i planiranje likvidacija.

(Izvor: Informer, Press)

Pogledajte još