Sedam novih hitova koji čupaju iz svakog bedaka

Ljudi stalno govore o pozitivnoj energiji, pozitivnim mislima, ali realno malo ko to stvarno razume bolje od umetnika. Umetnici u potrazi za smislom, razlogom za nastavkom života vrlo često naprave najpozitivnija dela, koja su zapravo njihova motivacija. Da ne bih polazio od Vilidž Pipla YMCA i sličnih pesama, za danas ću vam odabrati pesme koje su aktuelne u poslednjih godinu dana, koje nose sa sobom pozitivnu energiju, bez obzira da li je ona karnevalska ili salonski svečana.
Zato izvolite, poslušajte sedam novih muzičkih hitova koje po mom mišljenju čupaju iz svakog bedaka.

7. Robbie Williams - Candy

Iako je novi album daleko ozbiljniji od većine prethodnih, roze sako, zelene najke i đavolski šarmantna faca beskrajno talentovanog Robija Vilijamsa u ovom spotu odlično prate karnevalsku pesmu „Candy“ sa njegovog najnovijeg albuma Take the Crown.

6. Walk off the Earth - Backin Up Song!!
Walk off the Earth su za mene potpuno otkrovenje, nekolicina multitalentovanih Kanađana svira na gitarama, ukuleleama, bubnjevima, melodikama, pištoljima, kantama, glumi, igra, pravi komične spotove. Poznati su po obradi Gotye-ove „Somebody I used to know“ tako što njih pet svira na jednoj gitari i peva u isto vreme. Na Jutjubu ta obrada ima skoro 150 miliona pregleda. Iako kad se nađem na njihovom jutjub kanalu puštam pesmu za pesmom i tako se punim pozitivnom energijom, za ovu priliku sam izabrao pesmu „Backin up song“ iz njihove rane faze (staru dve godine), koju je u originalu svira kantri bend The Gregory Brothers.

5. Jessie J - Domino
Jessie J i njena pesma „Domino“ je svakako odličan nastavak pumpanja pozitivne energije koju je započela sa hitom „Price tag“. Zanimljivo je pomenuti da su Jessie J i Adele rođene iste godine, završile istu školu pevanja u isto vreme i dok se „debeljuca“ tovila krofnama i narkoticima, Džesi se borila za život zbog lošeg srca sa kojim se rodila. Sada Adele samo kukumavči, a Džesi širi pozitivnu energiju.

4. Snoop Dogg & Wiz Khalifa - Young, Wild and Free ft. Bruno Mars
Snup Dog i Viz Kalifa ovaj put u rasta fazonu, o lakim drogama, kurocobolji, žurkama... Fascinatno je kako je ova pesma sa letargičnom podlogom i laganim ritmom neverovatno energična i pozitivna. Kontrast u isti mah je čini posebnom. Snup je car, živa legenda i to je to, Viz još mora da se dokaže, mada ako nastavi sa totalnom komercijalom kojom ide teško će od njega biti Uncle Snoop.

3. Maroon 5 - Daylight
Kad god neko izgovori Maroon 5, prvo što mi padne na pamet su Heisse Maroni koji se zimi masovno prodaju na ulicama Minhena. Misli tako od Marun pet preko hajse maruna odnosno vrućeg kestenja, dođu do morona, pa se uvek sam sa sobom smejem bez nekog razloga, iako sam svestan da to uopšte nije smešno. Šta reći, pesma Daylight je deo njihovog projekta Praying for change, u kojem su pozvali svoje fanove širom sveta da se izjadaju u kameru pa je to bend ispromovisao na svom sajtu i Jutjub kanalu. Lepo od njih, društveno odgovorno. Pesma je nabijena emocijama, pa vas lako može voditi od suza do smeha i nazad do suza. U svakom slučaju, prepuna je pozitivne energije i u sklopu pozitivne kampanje.

2. Icona Pop - I Love It (feat. Charli XCX)
Ženski šveCki elektro indi pop duo “Icona pop” do sada nije ništa pokazao, jerbo su se tek sakupili, međutim prvim hitom prilično obećavaju. Hit “I love it” je pun nekog besa koji je inače karakterističan za nove naraštaje, snažan ritam, hejt, odjeb, poziv na anarhiju i “ludovanje” čak i after aftera uprkos svemu ima neku pozitivnu energiju.



1. Fun.: Carry On

Za kraj, odnosno za početak, pesma koja diže iz mrtvih, kao što je to nekad radila Shout to the top Style Councila. Pesma je nabijena emocijama, vozi vas kroz razna osećanja, ali na kraju ostavlja samo jedan izbor, a to je – nastavi dalje, šta god da te pritiska. Svečano i veličanstveno.
Bend Fun je novijeg datuma, a pevač Nate Ruess specifičnog glasa i pojave obećava da ćemo još dugo imati prilike da se punimo pozitivnom energijom njihove muzike. Još bih dodao da su mi Fun nešto kao unplugged verzija Scissor Sisters-a

Zato, ako si izgubljen i usamljen, ako toneš kao kamen, samo kreni napred, muzika ima rešenje za svaki problem.

If you're lost and alone
Or you're sinking like a stone
Carry on
May your past be the sound
Of your feet upon the ground
Carry on

Pogledajte još