LŠ: Arsenal na korak do seznacije, Malaga za istoriju

Arsenal je ovom pobedom vratio poverenje svojih navijača i dokazao da ipak poseduje neophodan kvalitet za LŠ, uprkos porazu od 3:1 u prvom meču u Londonu.

Ekipi Bajerna ovo je bio prvi poraz od 28. oktobra prošle godine, računajući sva takmičenja. O situaciji na terenu u završnici meča najbolje svedoči podatak da je Bajern u nadoknadi vremena odugovlačio i pokušavao da "krade" vreme.

Londonske "tobdžije" su do vođstva došle već u trećem minutu, kada je Olivije Žiru na najbolji način iskoristio asistenciju Tea Volkota.

Bavarcima je posle toga trebalo celo prvo poluvreme da se oporave od šoka, a tek u nastavku meča su stvorili nekoliko konkretnih prilika.

Bajern - Arsenal 0:2 (Žiru 3, Košćelni ) prvi meč 1:3
Malaga - Porto 2:0 (Isko 43, Santa Kruz 77) prvi meč 0:1
Barselona - Milan 4:0 (prvi meč 0:2)
Šalke - Galatasaraj 2:3 (prvi meč 1:1)

Dve najbolje propustio je Arjen Roben. Prvo mu je u 70. minutu Lukas Fabijanski odbranio situaciju "jedan na jedan", a četiri minuta kasnije holandski internacionalac je šutirao malo iznad prečke.

Kazna za promašaje stigla je u 85. minutu, kada je Loran Košćelni bio najviši u skoku posle kornera i potpuno oneraspoložio navijače Bajerna.

Malaga je na stadionu "La Rosaleda" protiv Porta ostvarila najveći uspeh u istoriji kluba i sasvim zasluženo obezbedila mestu među osam najboljih timova u Evropi.

Veliki uspeh domaćina nagovestio je mladi Isko koji je u 43. minutu sa distance poslao "bombu" iza leđa čuvara mreže gostiju Heltona.

Ekipi Malage je posao znatno bio olakšan od 48. minuta, kada je zbog prekršaja na Hoakinu, drugi žuti karton i isključenje zaradio Stiven Defur.

Pogodak vredan plasman u četvrtfinale za Malagu je postigao Roke Santa Kruz koji je u 77. minutu glavom zatresao mrežu.

(Tanjug)

Pogledajte još