Jeremić hoće da smeni Đilasa

- Jeremić će doći na stranačku skupštinu i tada će zvanično, pred svima, zatražiti od Đilasa da podnese ostavku zbog katastrofalnog rejtinga stranke, dezorijentisanosti i Đilasovog autokratskog ponašanja - kaže izvor Kurira iz vrha DS. Kako dodaje sagovornik, Jeremić očekuje da će mu biti omogućeno da govori pred 4.000 delegata jer je, formalno, još član stranke.

- U DS je bukvalno panika od kad su čuli da Vuk stiže. Zamislite da sve to izgovori pred toliko ljudi! Đilas bukvalno ne zna šta da radi. Ne može da mu zabrani da govori jer je Vuk, pravno gledano, još član stranke. Statutarna komisija kojoj je Jeremić podneo žalbu na odluku Glavnog odbora još nije razmatrala njegov slučaj: ne sastaju se već mesec dana jer ne mogu da nađu rešenje kako da ga izbace iz stranke a da ne prekrše statut.

I dok je u slučaju Dušana Petrovića sve bilo čisto, Jeremić, formalno, nikada nije primio odluku GO o isključenju iz stranke, pa nemaju na osnovu čega da ga izbace - objašnjava sagovornik Kurira.

Organi DS pokrenuli su postupak za isključenje Jeremića iz stranke pošto nije poslušao odluku GO da kao bivši ministar mora da vrati poslanički mandat.
Kurir

Pogledajte još