Blokada puta Leskovac - Vučje zbog rupa na kolovozu

"Ugrožena je bezbednost ljudi. Na udarnim rupama razbijamo automobile i lomimo noge i takvih slučajeva je na stotine", kazao je za agenciju Beta predsednik Saveta mesne zajednice Vučje Zlatko Matković.

Put prema Vučju blokiran je kod mosta u selu Strojkovce, odnosno deonice sa najviše rupa, ali one se danas nisu videle jer su ih, kako tvrde meštani, leskovačke vlasti sinoć popunile šljunkom.

Udarne rupe popunjene su na isti način dan ranije i na relaciji Donja Jajina - Barje. U selu Radonjica na tom pravcu, postavljena je druga blokada i na njoj se okupilo oko 200 meštana.

"Ne idemo odavde dok neko ne dođe od lokalnih funkcionera i obeća da će izvršiti presvlačenje asfalta, a ne krpljenje i popunjavanje rupa, posebno ne šljunkom, jer je to tek nesreća", kazao je Radivoje Đorđević iz Vučja.

Meštani tvrde da su pošljunčane rupe opasnije od praznih.

"Najamnje deset automobila je od sinoć oštećeno, od kamenčića iz rupa, razbijene su šoferšajbne", kazao je Zoran Mihalović iz tog sela. U tridesetak sela u vučjanskom, pretežno poljoprivrednom kraju, živi oko 22.000 stanovnika.

U Direkciji za urbanizam i izgradnju grada Leskovca nisu danas dali komentar na blokadu puteva.
Beta

Pogledajte još