Zimonjić i Nestor osvojili i treću tituli u tri nedelje

BEOGRAD, 3. Maja 2009. (Beta) - Srpski teniser Nenad Zimonjić i Kanađanin Danijel Nestor osvojili su titulu na turniru Masters serije u Rimu, pošto su u finalu pobedili prve nosioce braću Boba i Majka Brajana iz SAD sa 2:0 (7:6, 6:3).

Zimonjiću je titula u Rimu 27. u karijeri, a četvrta ove sezone, pošto je sa Nestorom već pobeđivao u Roterdamu, a prošlog meseca i u Monte Karlu i u Barseloni.

Trijumf u Rimu Zimonjiću i Nestoru je tako treći uzastopni. Prvi set finala odlučen je u taj-brejku, pošto su oba para osvojila po gem na servis protivnika. Zimonjić i Nestor su, ipak,i do prednosti od 1:0 u setovima stigli pošto su u taj-brejku bili bolji - 7:5.

Prvi set finala odlučen je u taj-brejku, pošto su oba para osvojila po gem na servis protivnika. Zimonjić i Nestor su, ipak,i do prednosti od 1:0 u setovima stigli pošto su u taj-brejku bili bolji - 7:5.

Konačan trijumf doneo im je brejk u šestom gemu drugog seta, jedini u tom delu igre.

Ukupan nagradni fond turnira u Rimu iznosi 2.750.000 evra, a pobednici u konkurenciji dublova podeliće 166.500 evra i dobiti još 1.000 bodova na svetskoj ATP rang listi.

Finalistima je pripalo 69.000 evra i 600 ATP bodova.

Pogledajte još