Počela sednica Skupštine o mleku

Na sednici su i ministri poljoprivrede i zdravlja, Goran Knežević i Slavica Đukić-Dejanović koji će odgovarati na pitanja poslanika.

Iako su bili pozvani, nisu došli premijer Ivica Dačić, ministar za unutrašnju i spoljnu trgovinu i telekomunikacije i potpredsednik Vlade Srbije Rasim Ljajić i potpredsednica Vlade zadužena za evropske integracije Suzana Grubješić.

U sali je i ministar pravde i državne uprave Nikola Selaković.

Stefanović: Građani će shvatiti šta je istina

Predsednik parlamenta Nebojša Stefanović je gostujući na RTS-u naglasio da će se posle ove sednice iskristalisati ko su oni koji su pokušavali da na politički, ili neki drugi način, profitiraju i ugroze proizvodnju u našoj zemlji.

"Mislim da će sednica Skupštine Srbije pomoći da građani shvate šta je realnost i šta je istina vezana za ovu temu", istakao je Stefanović.

On je kazao da očekuje da se danas u parlamentu sigurno pojave tri resorna ministra koji su na neki način zaduženi za ovu temu i to ministar poljoprivrede Goran Knežević, ministarka zdravlja Slavica Đukić Dejanović i ministar trgovine i telekomunikacija Rasim Ljajić.

Na pitanje da li je možda trebalo na sednicu pozvati i pokrajinskog sekretara za poljoprivredu Gorana Ješića, Stefanović je rekao da to ne dozvoljava Poslovnik o radu parlamenta.

"U skladu sa poslovnikom je da se na sednici koja se zakazuje da bi ministri odgovarali o pojedinoj temi u Skupštini Srbije, samo se pozivaju članovi vlade.

"Jedini način kako bih mogao da pozovem Gorana Ješića je da bude prisutan na galeriji balkona. Onda se plašim da bi to neko zloupotrebio i rekao da time pokušavam da derogiram njegov ugled", rekao je Stefanović.

On je naglasio da se na ovaj način šalje poruka da je Srbija odgovorna država i da ima Vladu koja na ozbiljan način brine o svojim građanima i da je parlament odgovorna institucija koja će na ozbiljan način sprovoditi kontrolnu ulogu nad članovima vlade.

Izvor: B92

Pogledajte još