Raspisan konkurs: Niš traga za Betmenom - borcem protiv korupcije

Na stranici "Gotham City Niš" upoređuju Niš sa Gotamom, gradom u kome živi junak Betmen, i podsećaju da je reč o gradu na jugu Srbije sa 36.000 nezaposlenih, "bez načelnika policije, sa najorganizovanijim podzemljem u regionu, skutkan na glavnom magistralnom putu koji povezuje irački heroin i kolumbijski kokain sa bogatom evropskom klijentelom, pun nepredvidivih dešavanja, fantomskih biznismena, kriminalnih graditelja, lenjih inspektora i dobrog bureka", prenose Južne Vesti.

Zbog "ovakvog stanja" u gradu, ova grupa raspisala je šaljivi konkurs za posao "niškog Betmena".

U opisu ovog "neobičnog" zanimanja navodi se borba protiv kriminala i korupcije, "obračun sa gangsterima, otkrivanje malverzacija i afera, zaštita slabih", ali i "borba protiv mafijaških organizacija u gradu kao što su 'Parking servis', 'Toplana', 'Tržnica', 'Info stan' i 'Niš stan'".

Uslovi za kandidate, manje-više su slični kao i za ostala "ozbiljna" zanimanja, pa je tako potrebno da budući "niški Betmen" pored visoke stručne spreme, poseduje i trogodišnje iskustvo na sličnim poslovima, ali i da poznaje rad na računaru i govori engleski jezik, kao i da ima vozačku dozvolu B kategorije.

"Specifičan uslov" je poznavanje borilačkih veština, a kako se navodi, poželjno je "posedovanje crnog pojasa zadnji dan".

Za stručnjaka koji se zaposli na ovoj poziciji obezbeđena je edukacija u Bugarskoj, kako bi se detaljno upoznao sa korupcijom i mafijaškim poslovima, a početna plata je, navodi se, 600 evra uz dodatak bakšiša koji bi Betmen dobijao od građana.

Poziv za ovaj šaljivi "event" na Fejsbuku do sada je prihvatilo oko 1.000 korisnika ove društvene mreže.

Izvor: Južne vesti

Pogledajte još