Neverovatna majica koja vibrira kada krivite kičmu (VIDEO)

Stilovi u modi se povremeno ponavljaju, ali u budućnosti bismo umesto stvari kakve smo nosili u našoj mladosti, mogli da nosimo odeću opremljenu visokom tehnologijom.

Američka kompanija "Artefact" razvila je koncept majice za vežbanje pilatesa koja je prepuna različitih senzora.

Majicu "Move" osmislila je Dženifer Darmur, a glavni zadatak joj je da prati kretnje vežbača tokom vežbanja pilatesa.

- Kako bi nosiva tehnologija postala uobičajena, mora prestati da bude patent i zaista početi da poboljšava ljudske živote - pojašnjava Dženifer svoj izum.

"Move" je ispunjena senzorima koji beleže pokrete tela i šalju podatke na iPhone odnosno iPad gde aplikacija analizira te podatke i odlučuje da li je tehnika koju vežbač koristi pravilna ili ne.

Ukoliko zaključi da je položaj u kojem se vežbač nalazi neispravan, upozorava ga vibracijom, a na ekranu pokazuje šta je ispravno, a šta neispravno napravljeno.

Iako je "Move" prilagođen za pilates, može se prilagoditi i za druge aktivnosti poput golfa, plesa ili joge.

U budućnosti bismo tako mogli vežbati u privatnosti sopstvene dnevne sobe i biti sigurni da vežbe izvodimo pravilno, kao što bismo ih izvodili uz asistenciju instruktora.

Inače, "Artefact" i Dženifer Darmur već su ranije razvili "Modwells" sistem senzora ugrađenih u odeću koji bi trebalo da prate fizičko i zdravstveno stanje korisnika i te podatke šalju po potrebi lekaru ili samom korisniku.

Izvor: TPortal

Pogledajte još