Top 12 pesama koje govore o razočaranju

Kada je sredinom devedesetih objavio knjigu „Važnost razočaranja“, psihoterapeut Ijan Krejb utvrdio je da je razočaranje veoma važan deo procesa sazrevanja svakog čoveka. Reč je o iskustvu koje nam je potrebno da bismo naučili određene lekcije, kako o međuljudskim odnosima, tako i o nama samima.

Stoga i ne čudi što je razočaranje jedan od glavnih motiva u pesmama koje su obeležile popularnu muziku. Britanski list Gardijan anketirao je svoje čitaoce ne bi li napravio listu najboljih pesama o životnim razočaranjima. A sve, naravno, u cilju savladavanja tog iskustva i lakšeg koračanja napred.

Britanci su tako na vrh liste stavili pesmu „Castles Made of Sand“ koju je Džimi Hendriks daleke 1967. godine napisao u Maroku. Za klasikom iz sredine dvadesetog veka sledi nešto drugačija savremena himna razočaranih ljubavnika, pesma „Rolling in the Deep“ britanske pevačice Adel, koja je bezmalo obeležila prethodne dve godine.

Među odabranim pesmama našo se i slomljeni Gilbert O’ Salivan sa pesmom „Alone Again, Naturally“, beznadežno zaljubljena Eta Džejms i balada „All I Could Do Was Cry“, kao i duet Roberte Flek i Donija Hataveja „Where Is the Love?“

Evo kako izgleda lista 12 pesama o razočaranju:

1. Castles Made of Sand – Jimi Hendrix

2. Rolling in the Deep – Adele

3. Alone Again, Naturally – Gilbert O'Sullivan

4. All I Could Do Was Cry – Etta James

5. Where Is the Love? – Roberta Flack and Donny Hathaway

6. The Love I Saw In You Was Just a Mirage – Smokey Robinson and the Miracles

7. Angel from Montgomery – Bonnie Raitt

8. American Tune – Paul Simon

9. Jinhe Naaz Hai Hind Par Woh Kahan Hai – Mohammed Rafi

10. Alameda – Elliott Smith

11. Hope She'll Be Happier – Bill Withers

12. Caroline, No – The Beach Boys

Kako bi izgledala vaša lista najupečatljivijih pesama o razočaranju?

(Izvor: B92)

Pogledajte još