Šimić: Mandžukić će rešiti Srbe!

"Nažalost igrao sam samo utakmicu u Beogradu, uoči presudnog u Zagrebu sam se povredio. Bio sam na Maksimiru, sećam se svega. Posebno te tenzije zbog veličine i važnosti susreta. Bila je to posebna utakmice, nedugo nakon završetka rata. Puno negativnih emocija...", rekao je Šimić.

"Mislim da su se tenzije ipak nakon 15-tak godina smirile. Nije više onako intenzivno, što je normalno. Nadam se da će u budućnosti ostati samo sportski rivalitet", dodao je.

"Ma kakva osveta, igramo za SP u Brazilu i da se zna ko je najjači u regiji"

Ipak, mnogi će reći kako će utakmice Hrvatske i Srbije uvek imati jedan poseban štimung..

"Naravno da hoće, ne može se zaboraviti što se dogodilo u prošlosti, međutim sasvim je druga stvar da to više ne sme utecati na nas. Današnje tenzije više pripisujem rivalitetu. Utakmice sa susedima uvek su imale i uvijek će imati poseban značaj i pre pedeset godina i za pedeset godina. Čisto da se zna ko je najači u regiji"
, objasnio je.

Iako svestan da je teško prognozirati rezultat, smatra kako je Hrvatska u blagoj prednosti...

"Ako i jesmo u maloj prednosti, u derbiju je sve moguće. Ne pobeđuje uvek bolji. Naravno da smo lagani favorit, ali budite uvereni i da Srbija ima odličan tim", spremno će nekadašnji igrač Rossonera i Nerazzurra.

"Pun stadion veliki je motiv za naše. S druge strane Srbije je ovo presudna utakmica i dodatan teret na leđima. Činjenica je da smo u boljoj poziciji, no ostaje videti kako će se sve rasplesti", rekao je u razgovoru za Index.

"Ko će odlučiti? Moramo imati nekoliko raspoloženih igrača ako želimo pobediti. Mandžukić je u sjajnoj formi u poslednje vreme i ako moram birati reći ću kako će on biti prevaga Hrvatske koja će sve rešiti".

Izvor: Index

Pogledajte još