Milan Badelj: Srbi imaju kompleks!

"Da se razumemo, cenim njihovu reprezentaciju i smatram je ozbiljnim suparnikom. Radi se o klasičnoj balkanskoj ekipi, koja možda osim obrane nema neku veliku individualnu zvezdu, ali je spremna da prevariti, podvali, dribla, zbuni... Uglavnom, ako se opustiš na jedan čas, lako te mogu zeznuti, što znači da su opasan takmac. Dobra reprezentacija, ali mislim da smo mi ipak kvalitetniji" rekao je Badelj za zagrebačke Sportske novosti.

Srbi sve glasnije emitiuju optimizam, ali on se uglavnom temelji na psihičkoj tezi da Hrvati u odnosu na njih imaju kompleks manje vrednosti. Slažete li se s tom ocenom, na koncu, bojite li se Srba?

"Gledajući kroz istorijske sportske rezultate, u tome i ima istine. Ali, to je - istorija. Moj je osećaj da je taj jezičak na psihičkoj vagi počeo da ide u našu korist. Iz klupske, reprezentativne, ali i sfere drugih sportova, od vaterpola i rukometa, mislim da se stvari menjaju. Ja sigurno nemam kompleks, a ko zna, iako pričaju jedno, možda ga sada imaju oni" dodao je Badelj.

Pogledajte još