Dačić: Voleo bih da je postignut dogovor, ali nije

Dačić je, posle razgovora koje su on i ministri u srpskoj vladi Slavica Djukić-Dejanović i Rasim Ljajić i Žarko Obradović vodili s komesarima u Evropskoj komisiji, time odgovorio na pitanje novinara da li su tačni navodi nekih srpskih medija da je praktično postignut sporazum Beograd-Priština o ključnom pitanju dijaloga, a to je zajednica srpskih opština.

"To nije tačna informacija", podvukao je Dačić i, kako je naznačio, "bez obzira na to što povoljno ocenjuje dinamiku i to što svaki put dodje do nekog napretka, mislim da još nije postignut taj suštinski napredak".

"Otud nije tačna informacija da je sporazum već postignut, da su samo neke stvari sporne, a ja bih voleo da je tako, ali nije", predočio je srpski premijer Dačić.

On je istakao da bi nova runda dijaloga s visokom predstavnicom Ketrin Ešton i kosovskim premijerom Hašimom Tačijem "trebalo da bude nastavljena 20. marta".

"A kad kažem trebalo bi, to znači da Ketrin Ešton ima jedno načelo, a to je da ne želi da se okupljamo bez nade da ćemo nešto dogovoriti, a to znači da na gubimo vreme i ja se slažem s tim", objasnio je Dačić.

Izvori u Evropskoj komisiji su takodje preneli da do sada nemaju saznanja da bi posle runde dijaloga 20. marta mogla da se održi nova runda razgovora Dačić-Ešton-Tači možda već 28. marta.

Tad u Evropskoj komisiji uglavnom već počinju i uskršnji praznici.

(Izvor: Blic)

Pogledajte još