Znakovi da je vreme da menjate posao!

Mislite na zdravlje!
Posledice toga su pojava čestih migrena, problemi s probavom i visokim pritiskom, bolesti kože, a sve se odražava i na vaš privatni život i odnos sa partnerom, pa nipošto ne potcenjujte nijedan od navedenih signala koje vam telo šalje. Ako osetite bespomoćnost, beznadežnost, frustriranost i konstantnu nervozu, znajte da ste pod velikim stresom. Ili razgovarajte sa nadređenima pa zajednički rešite probleme koje imate, ili stavite prst na čelo i razmislite da li je možda vreme da menjate nešto. A evo koji su simptomi pokazatelji da nešto opasno ne štima...

Postali ste apatični

Ako volite svoj posao, a već duže vreme ste nezadovoljni i ljuti toliko da se kolege boje da vam se približe i u vašoj blizini hodaju kao po jajima, niste motivisani, ne žudite za novim izazovima i dostignućima, verovatno nije u pitanju samo prolazno neraspoloženje. Očigledno vam je potreban odmor, manji obim posla ili ono čega se svi najviše plašimo - promena radnog mesta.

Stalno kasnite na posao
Ranije ste na posao išli puni elana i želje za novim zadacima, a sada jedva ustajete iz kreveta i tamo odlazite sa strašnim kamenom u želucu? Na pola odrađenog radnog vremena stalno gledate na sat i bukvalno brojite minute do odlaska kući? Ako vam se ovo svakodnevno dešava, razmislite da li ste na pravom mestu i da li ovolikom količinom nezadovoljstva narušavate zdravlje.

Manje se družite
Ispijanje kafice s kolegama ranije vam je predstavljalo zadovoljstvo i jedva ste čekali da se s njima ispričate, a sada uopšte nemate želju za druženjem ni u kancelariji, a ni van nje? Ovo je ozbiljan pokazatelj da nešto nije u redu i pod hitno pronađite šta je uzrok ovakvog vašeg ponašanja. Šteta bi bila da zbog nezadovoljstva izgubite prijatelje.

Osećate se loše
Konstantno se osećate iscrpljeno, boli vas glava, napeti ste i imate problema sa spavanjem? Sve su to znaci upozorenja, koji ukazuju da bi stres na poslu veoma brzo mogao da vam prouzrokuje ozbiljne fizičke i psihičke probleme. Ne dozvolite da vam se ovakve stvari dešavaju. Pod hitno potražite pomoć i rešenje za ovaj problem da se kasnije ne biste kajali što ste dozvolili da izgubite zdravlje.

Izvor: Kurir

Pogledajte još