Policija podnela prijavu protiv Vojvodine

Kako se navodi u saopštenju policije, Vojvodina nije angažovala dovoljan broj redara za bezbedno održavanje utakmice povećanog rizika čime je direktno ugrozila bezbednost svih učesnika skupa.

"Zbog nedovoljnog broja redara tokom utakmice, naročito na severnoj tribini, upotrebljeno je više od 300 pirotehničkih sredstava, zbog čega je utakmica privremeno bila prekinuta u 40. minutu prvog poluvremena, jer je velika količina dima onemogućila normalno odvijanje ove sportske priredbe", piše u saopštenju.

Policija smatra da su nedovoljan broj redara i neadekvatna kontrola posetilaca prilikom ulaska na stadion rezultirali time da je na tribine stadiona, suprotno odredbama Zakona o sprečavanju nasilja i nedoličnog ponašanja na sportskim priredbama, ušlo oko 600 mlađih od 16 godina, bez prisustva roditelja ili staratelja.

Policija je saopštila i da je kod A. L. (35) iz Srbobrana pronašla 41 pirotehničko sredstvo koje je u rancu pokušao da unese na severnu tribinu stadiona Karađorđe.

Njemu je u skraćenom postupku u Prekršajnom sudu u Novom Sadu izrečeno od 30 dana zatvora i novčana kazna u iznosu od 53.000 dinara.

Upravni odbor Vojvodine juče je saopštio da ne može da razume zašto "organi reda" zadržavaju domaću publiku posle završetka utakmice, kao i "neshvatljive zahteve za dodatnim merama bezbednosti".

"Ne mešamo se u rad organa bezbednosti, ali osećamo obavezu prema svojim navijačima da im na ovaj način uputimo javno izvinjenje što su po kiši čekali više od 45 minuta da izađu sa stadiona", piše u saopštenju.

Vojvodina je u sredu u Novom Sadu savladala OFK Beograd sa 1:0 u prvoj utakmici polufinala Kupa.

Beta

Pogledajte još