Raška: Poplave koje se ne pamte

Reka Ibar i poplavni talas koji je naišao iz pravca Kosova napravio je veliku materijalnu štetu poljoprivrednim parcelama nizvodno ka Kraljevu.

Načelnik Odeljenja za vanredne situacije Raškog okruga Radoica Kočović kaže da, ukoliko poplavni talas pređe nivo redovne odbrane od poplave, pojaviće se problemi sa Konarevim i Sijaćim poljem.

"Pripremili smo ekipe za eventualno postavljanje džakova na odgovarajućim bedemima, videćemo kako će se reagovati u toj situaciji. Takođe pravi problem u Raški jer je poplavila stovarište Naftagasa i EDB, pored toga je uzdigla reku Rašku, tako da se podigao vodostaj ka Novom Pazaru, i u selu Milatovići je takođe poplavila jedno 10-ak hektara poljoprivrednog zemljišta i pravi materijalne štete", kaže on.

U selima Osojanske doline na Kosovu kiša je padala skoro 30 sati, poplavljeno je nekoliko sela, a u nekim slučajevima voda je nosila čak i traktor i stoku, ali povređenih nema. U reci Srbici utopila se 10-godišnja albanska devojčica dok je spasavala drugaricu.

Izvor: B92

Pogledajte još