Konačna odluka: Jeremić jednoglasno isključen iz DS

U saopštenju izdatom nakon višesatne sednice kratko je navedeno da je Jeremić isključen jednoglasno, te da je odluka Statutarne komisije po ovom pitanju konačna.

Lider DS Dragan Đilas je najavio, pred početak sednice, da će, ukoliko Jeremić bude isključen, on (Jeremić) ipak biti pozvan da kao gost govori na stranačkoj skupštini u nedelju, 17. marta.

PROČITAJ I: Đilas: Poziv Jeremiću na skupštinu

Razmatranje odluke o isključenju Jeremića usledilo je pošto se oglušio o Odluku glavnog odbora Demokratske stranke da vrati poslanički mandat.

Jeremić se 19. februara obratio Ustavnom sudu Srbije za ocenu ustavnosti i zakonitosti odluke GO DS o njegovom isključenju, a taj sud je pokrenuo postupak za ocenu ustavnosti i zakonitosti.

Statutarna komisija DS je nedavno iz članstva isključila Dušana Petrovića, takođe, zbog odbijanja da vrati poslanički mandat, a nakon toga on je, s još petoricom poslanika, formirao poseban poslanički klub "Zajedno za Srbiju" i najavio osnivanje stranke.

U međuvremenu, Jeremić je sinoć na svom Tviter nalogu napisao: "Dolazim na programsku skupštinu DS", koja je zakazana za nedelju, 17. mart.

Tanjug

Pogledajte još