Maja Gojković ministarka kulture?

Jedan od ministara koji će gotovo izvesno biti smenjen tokom najavljene rekonstrukcije Vlade Srbije jeste ministar kulture i informisanja Bratislav Petković, a u ovom trenutku prvi kandidat za to mesto je članica Predsedništva SNS Maja Gojković, saznaje “Danas“.

Prema pisanju ovog lista, među imenima koja bi mogla da dođu umesto Petkovića pominju se i nedavno postavljeni upravnik Narodnog pozorišta Dejan Savić i reditelj Srđan Dragojević, inače iz redova SPS-a.

Kako “Danas“ saznaje, ministar Petković nije jedini koji bi mogao biti smenjen iz ovog resora u narednom periodu, već bi iz Ministarstva kulture mogao da ode i pomoćnik ministra Dragan Kolarević, koga bi zamenila poslanica SNS-a Vesna Marković. Štaviše, Markovićeva je takođe viđena za mesto ministra. Ona je članica skupštinskog Odbora za kulturu, članica Glavnog odbora SNS-a i bliska saradnica Aleksandra Vučića još od 1999. godine.

Članica Predsedništva SNS-a Maja Gojković tvrdi za Danas da “prvi put čuje za informaciju” da bi mogla da zameni Bratislava Petkovića na mestu ministra kulture. “To je veliki kompliment za mene, ko god da je smislio tu informaciju, ali zaista ne znam za to”, napominje Gojkovićeva.

Na pitanje “Danasa“ da li bi prihvatila tu funkciju ako bi joj bila ponuđena, Gojkovićeva je potvrdno odgovorila. “Svi beže od tog resora jer u njemu nema mnogo para i to može da prihvati samo neko kome je zaista stalo do kulture i rešavanja problema. Tako da, naravno da bih prihvatila”, navela je ona.

I poslanica SNS-a Vesna Marković je u izjavi za “Danas“ navela da “prvi put čuje” za mogućnost da bi mogla da bude postavljena na mesto pomoćnika ministra umesto Dragana Kolarevića. “Na stranačkim organima za sada nije bilo reči o smenama ministara, pa ni ministra Petkovića. Na sledećoj sednici, koja će biti narednih dana, jedina tema će biti razmatranje izveštaja o radu ministara, tako da ćemo tek tada znati nešto”, objasnila je Markovićeva.

Pogledajte još