Da li se Nikolić sreo s Bogoljubom Karićem u Belorusiji?

Potpredsednik Pokreta “Snaga Srbije” i poslanik Dragomir Karić juče nije želeo da se izjasni da li se predsednik Nikolić u Belorusiji susreo i sa njegovim bratom Bogoljubom.

Dragomir je, pravdajući se da ceo dan ima obaveze u Skupštini Srbije, izbegao da konkretno odgovori da li je možda došlo do tog susreta. Naši sagovornici iz Predsedništva, međutim, negiraju da se Nikolić sreo s Bogoljubom Karićem.

- Ne mogu ništa da pričam o tome. Ceo dan sam u Skupštini. Neću izlaziti iz sale - rekao nam je Dragomir Karić, koji je s predsednikom Nikolićem bio u Belorusiji. Dragomir Kariće je, inače, na čelu skupštinske grupe prijateljstva s Belorusijom, a predstavnik je beloruske Trgovinsko-industrijske komore u Beogradu. Njega je zbog značajnih rezultata koje postiže u realizaciji i jačanju ekonomskih odnosa i prijateljskih veza dve zemlje početkom ove godine odlikovao predsednik Belorusije Aleksandar Lukašenko.

Nikolić je u Minsku udario temelje za tržni centar u okviru multikompleksa “Svetionik Minska”, koji će graditi Karićeva kompanija ”BK grupa”, ali u Predsedništvu Srbije odbacuju spekulacije da se video s Bogoljubom Karićem. Predsednik Srbije je poručio da je belorusko-srpska saradnja u građevinarstvu obećavajuća, o čemu svedoči i ovaj projekat “BK grupe” u Minsku. Bogoljub Karić se odmah posle otvaranja radova u tom šoping molu, koji pored tržnog centra, obuhvata stambene zgrade i poslovni prostor, oglasio preko Tvitera.

- Danas naše građevinske kompanije učestvuju na tenderima i pobeđuju u vrlo oštroj međunarodnoj konkurenciji. Primer je “BK grupa” - napisao je Bogoljub Karić na toj društvenoj mreži. On je dodao da je “Belorusija mnogo uradila na industrijalizaciji zemlje, a Srbija poseduje značajne industrijske resurse”.
Bogoljub Karić nije propustio priliku da ukaže na rezultate ove vlasti u kojoj participira i njegov Pokret “Snaga Srbije”.

- Srbija je danas veliko gradilište. U kratkom vremenskom periodu uspeli smo da redefinišemo strateške ciljeve - naveo je Karić.

Pojedine bezbednosne strukture su svojevremeno tvrdile da se Bogoljub navodno krije upravo u Belorusiji. Karić je u februaru 2006. godine pobegao iz Srbije pošto je optužen za utaju poreza i davanje mita.

Ovo nije prvo investiranje “BK grupe” u Belorusiji, pošto su imali niz građevinskih projekata u toj zemlji.

Osim Karića, za izgradnju i investicije u toj zemlji zainteresovane su još neke srpske kompanije “Delta holding”, “PSP Farman”, “MK grupa” i “Cepter”, koji je u Minsku već otvorio banku.

(Izvor: Blic)

Pogledajte još