Ugovor SIMPO - IKEA

VRANJE , 04. maj 2009. (FoNet) - Predstavnici kompanije "Simpo" i kompanije IKEA potpisali su ugovor vredan 5,5 miliona evra, saopštio je "Simpo".

U saopštenju se navodi da se radi o veoma značajnom poslu za "Simpovu" tapetarsku proizvodnju, čija je vrednost prošle godine iznosila oko 24 miliona evra.

"Zaključivanje ovog važnog ugovora usledilo je nakon boravka vlasnika ovog najvećeg svetskog trgovinskog lanca nameštajem, Ingvara Kamprada, u "Simpu", novembra prošle godine."

Tom prilikom je zaključeno da prioritet treba da imaju poslovi za rusko tržište, tim pre što je SIMPO u toj zemlji bio veliki izvoznik i veoma poznat proizvođač nameštaja.

"Već tada je vlasnik IKEA Kamprad obećao da će njegova ekipa veoma brzo pripremiti uslove za realizaciju poslova na ovom tržištu, što je i učinjeno potpisivanjem pomenutog ugovora", navodi se u saopštenju.

Tom prilikom izabrani su i modeli za ostali deo evropskog tržišta, jer samo u Nemačkoj IKEA ima više od 30 robnih kuća, tako da je već izabran nameštaj za izvoz od milion evra.

"Simpo" očekuje da će u ovoj godini krize IKEA isporučiti tapacirani nameštaj u vrednosti od oko 10 miliona evra.

Druga mogućnost saradnje s ovim trgovinskim lancem jeste u oblasti proizvodnje i plasmana nameštaja za decu, jer će IKEA nastaviti da kupuje 2.000 dečjih krevetića mesećno iz "Simpove" fabrike u Radovnici, do momenta završetka njene modernizacije krajem jula, za šta je dobijen kredit Republičkog fonda za razvoj.

Takođe, preko "Ikeinih" prodajnih objekata postoji i mogućnost za plasman štofova iz Simpo IMPO DEKORA, kao i tepiha iz fabrike u Stajevcu, kod Trgovišta, pojašnjeno je u saopštenju.

Saradanja SIMPA i najveće svetske trgovine nameštajem traje skoro četiri decenije. IKEA će biti "Simpov" partner u okončanju procesa privatizacije, saopšteno je iz ove kompanije.

Pogledajte još