Zvezda pobedila Budućnost i obezbedila drugo mesto

Zvezda je večeras zabeležila 18. pobedu i kolo pre kraja ima dva trijumfa više od ostalih pratilaca. Crveno-beli su se tako izjednačili sa Igokeom po broju trijumfa. Tim iz Laktaša sutra igra protiv Krke i eventualnom pobedom bi obezbedio prvo mesto.

Osim svog plasmana, crveno-beli su večeras obezbedili i "fajnal for" kragujevačkom Radničkom.

Najefikasniji u pobedničkom timu bili su Igor Rakočević sa 16 i Majkl Skot sa 14 poena. Najefikasniji u Budućnosti bio je Aleksa Popović sa 15 poena.

Oba tima su nervozno počela utakmicu, a prvi poeni postignuti su tek u trećem minutu, kada su gosti poveli. Domaćin je nakon toga zaigrao bolje i poveo i na kraju rešio prvu deonicu u svoju korist sa 19:15.

Zvezda je nastavila da igra bolje i da kontroliše igru i u nastavku, a Budućnost je ostala u igri zahvaljujući trojkama Milana Miloševića. Uprkos tome, crveno-beli su pogađali i na poluvreme otišli sa dvocifrenom prednošću, 28:26.

Budućnost je u drugom poluvremenu u jednom trenutku prišla na pet poena zaostatka, 40:35, ali tada su Skot i Vuk Radivojević vezali šest poena i vratili sigurno vođstvo.

Budućnost je u poslednjoj deonici pokušala trojkama da napravi preokret, ali nije uspela, zahvaljujući poenima Rakočevića, Borisa Savovića i Lazića, tako da je Zvezda do kraja meča povećala prednost.

Beta

Pogledajte još