Završena rasprava o izmenama Zakona o privrednim komorama

BEOGRAD, 4. maja 2009. (Beta) - Skupština Srbije završila je u ponedeljak raspravu o amandmanima na izmene i dopune Zakona o privrednim komorama i još četiri predložena zakona.

Poslanici su razmotrili amandmane na Predlog zakona o prestanku važenja Zakona o fondu za osiguranje i finansiranje spoljnotrgovinskih poslova, na Predlog zakona o spoljnotrgovinskom poslovanju, na Predlog zakona o standardizaciji i na Predlog zakona o tehničkim zahtevima za proizvode i ocenjivanju usaglašenosti.

Tokom rasprave najviše zamerki bilo je na izmene Zakona o privrednim komorama, a uskraćivanje podrške tom zakonu najavili su poslanici Partije ujedinjenih penzionera Srbije (PUPS) i Saveza vojvođanskih Mađara (SVM) koji su deo vlađuće koalicije.

Velik broj zamerki izneli su i poslanici vladajuće Socijalističke partije Srbije (SPS) koji su tražili da se sa 50 poveća na 100 broj privrednih subjekata koji mogu da osnuju privrednu komoru, a tražili su i obavezno članstvo u privrednim komorama na regionalnom nivou i privrednoj komori Beograda.

Pogledajte još