Firme iz Srbije obnavljaju Irak

Kako je saopštilo resorno ministarstvo, srpska delegacija koju je predvodio državni sekretar u Ministarstvu trgovine Stevan Nikčević, je u Iraku razgovarala sa iračkim ministrom građevina Muhamedomal Daradžijem i direktorima državnih građevinskih kompanija.

Predstavnici srpskih i iračkih firmi specijalizovanih za izgradnju puteva, mostova, stambenih i javnih objekata, isporuku materijala i opreme, dogovorili su formiranje mešovitih preduzeća u cilju zajedničkog učešća na tenderima i realizaciji projekata u Iraku.

Među najznačajnijim projektima su izgradnja mreže autoputeva, kao i podizanje novih škola, bolnica i stambenih naselja.

Predstavnici dve strane potpisali su i memorandum o tehničkoj saradnji, zahvaljujući kome će srpskim preduzećima u Iraku biti omogućeno brže i lakše otvaranje predstavništava, a predviđeno je i da u maju, u cilju produbljivanja dogoverenog partnerstva, Srbiju poseti iračka delegacija, koja će obići naše najznačajnije građevinske kompanije.

U Iraku su boravili predstavnici preduzeća “Energoprojekt”, “Napred”, “Putevi Užice”, “Jedinstvo Užice”, “Goša montaža”, “Antikor”, “Milinković kompani” i “Bak d.o.o", navedeno je u saopštenju.

(B92)

Pogledajte još