Ivica Dačić: Ne sme da se ponovi 17. mart (VIDEO)

Ni devet godina nakon nasilja nad Srbima na Kosovu počinioci nisu kažnjeni, imovina nije obnovljena, niti je Srbima omogućen povratak, podseća Ivica Dačić.

"Želim da se nešto tako više nikada ne ponovi, a da Srbija svojom mudrom politikom zaštiti bezbednost i interse Srpskog naroda na Kosovu"
, kazao je Dačić.

Prema njegovim rečima, Srbiji je potrebna realna politika.

Patrijarh: Zahtevati povratak Srba na KiM Obraćajući se prisutnima na svečanoj akademiji, patrijarh srpski Irinej je istakao da u svim razgovorima o Kosovu i Metohiji Srbija treba kao najvažniji zahtev da se postavi povratak Srba na te prostore. Kompletan izveštaj čitajte ovde.

"Mi danas moramo razdvojiti Kosovo u našoj ideji, Kosovo u našoj mitologiji, Kosovo u našim korenima od onoga što kao realnost postoji na Kosovu i Methoji, i da zaštimo naš narod koji tamo živi", rekao je Dačić.

On je zahvalio svim Srbima koji su ostali na Kosovu i kada su "njihove vođe pobegle".

"Srbija nikada ne sme i neće okrenuti leđa Srbima na Kosovu",
poručio je Dačić i istakao da Vlada Srbije čini sve da se postigne pravedno rešenje koje će omogućiti da Srbi na Kosovu odlučuju o svom životu i sudbini.

Akademiju "Zločin bez kazne"
, u Narodnom pozorištu, organizovala je Kancelarija vlade Srbije za Kosovo i Metohiju.

Danas se navršava devet godina od martovskog pogroma, u kom je od 17. do 19. marta 2004. sa KiM proterano više od 4.000 Srba i uništen veliki broj crkvenih objekata.

(B92)

Pogledajte još