Zvezda poražena u Nišu (VIDEO)

Golove za Radnički postigli su Marko Ljubinković u 44. minutu i Petar Škuletić u 67. dok je pogodak za Crvenu zvezdu postigao Filip Kasalica u 78. minutu.

Crvena zvezda je posle petog prvenstvenog poraza ostala na drugom mestu na tabeli sa 38 bodova i ima osam manje od vodećeg Partizana, koji bi mogao da uveća prednost, jer svoj meč 19. kola od 18 sati igra sa OFK Beogradom. Radnički se popeo na deveto mesto na tabeli sa 24 boda.

Zvezda je na početku utakmice imala terensku inicijativu, ali nije ozbiljnije uspela da ugorozi gol domaćih. Crveno-beli su napadali, a Radnički je svoju šansu tražio u kontranapadima.

Nenad Milijaš je u par navrata iz slobodnog udarca pokušao da savlada golmana Aleksandra Kesića, ali nije bio precizan.

Najbolju šansu u prvom delu Zvezda je imala u 26. minutu, kada je posle prodora centrirao Darko Lazović, ali je šut Luke Milunovića izblokirao jedan odbrambeni igrač Radničkog.

Radnički je poveo u 44. minutu prvog poluvremena. Aleksandar Jovanović se po levoj strani dobro oslobodio Nikole Mikića i odlično centrirao do Marka Ljubinkovića koji je glavom loptu poslao u mrežu.

Na početku drugog dela Vukan Savićević je bio u prilici, ali je šutirao preko gola. Zvezda je nastavila sa napadima, a Radnički je ponovo čekao kontranapade.

U 61. minutu Zvezda je ostala sa 10 igrača, pošto je zbog drugog žutog kartona isključen Nikola Petković.

Nizali su se napadi Zvezde, u 63. minutu pokušao je Milivojević sa oko 25 metara, ali je golman Radničkog uspeo da izbije loptu u korner. Dva minuta kasnije Ognjen Mudrinski je bio u odličnoj šansi, ali na oko šest mestra od gola nije dobro zahvatio loptu.

Radnički je u 67. minutu duplirao prednost. Posle još jednog kontranapada Saša Stojanović je dodao do Petra Škuletića koji je snažno šutirao, lopta je pogodila prečku i ušla u mrežu.

Zvezda je smanjila na 1:2 u 78. minutu. Luka Milunović je odlično centrirao do Kasalice, koji je glavom loptu sproveo u mrežu.

Škuletić je u završnici u dva navrata mogao da reši pitanje pobednika, ali je njegove udarce odbranio Boban Bajković.

I Radnički je utakmicu završio sa 10 igrača, pošto je u četvrtom minutu sudijske nadoknade vremena, zbog drugog žutog kartona isključen Predrag Stamenković.

U poslednjem minutu nadoknade Pantić se sukobio sa pojedinim članovima stručnog štaba Radničkog jer nisu želeli da mu vrate loptu, zbog čega je isključen pomoćni trener Nenad Stamenković.

Beta

Pogledajte još